Cum se menţin în formă astronauţii din spaţiu [video]

Potrivit studiilor ştiinţifice, este obligatoriu să te menţii în formă atunci când te afli pe Staţia Spaţială Internaţională.
Astronaut
Astronaut (NASA)

Dacă doriţi să vă menţineţi în formă aici, pe Pământ, puteţi merge la o sală de sport. Însă alta este situaţia pentru astronauţi. Vă prezentăm câteva moduri curioase în care astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) se menţin în formă, de-a lungul lunilor petrecute fără misiuni şi fără să simtă gravitaţia Pământului.

Antrenamentele sunt o parte importantă a rutinei zilnice a astronauţilor de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale pentru a preveni pierderea masei musculare şi osoase şi a-şi menţine sănătatea cardiovasculară. În medie, astronauţii fac două ore de exerciţii zilnic. Echipamentul pe care îl folosesc în spaţiu este, desigur, foarte diferit de ceea ce folosim noi pe Pământ.

Motivul? Ridicarea unei greutăţi de 100 de kilograme pe Pământ, spre exemplu, poate fi destul de dificilă dar, în microgravitaţie, o greutate de 100 de kilograme nu ar cântări la fel. Prin urmare, greutăţile nu sunt un instrument de forţă potrivit pentru antrenamentele astronauţilor aflaţi în spaţiu.

Aceasta înseamnă că echipamentele trebuie proiectate special pentru a fi folosite în spaţiu, astfel încât astronauţii să facă antrenamentul necesar.

Pentru a călători pe Marte, sau pentru realizarea unor sejururi mai lungi în spaţiu, oamenii de ştiinţă, medicii şi astronauţii investighează şi studiază mult, dar ştiu deja că o combinaţie de nutriţie, exerciţii fizice şi medicamente, poate ajuta la menţinerea condiţiei fizice în timpul explorării spaţiului dincolo de Pământ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură