Cunoaşterea horoscopului poate face o familie mai fericită

Cunoaşterea horoscopului poate face familia mai fericita
Cunoaşterea horoscopului poate face familia mai fericita (dexter.clan.su)

În a doua jumătate a secolului XX au revenit în societate cunoştinţele ezoterice, inclusiv cunoştinţe despre horoscop şi influenţa stelelor asupra caracterului şi destinului omului. Toată lumea s-a grăbit să compună horoscopuri, şi s-au regăsit, spre surprinderea lor, în "peşti" şi "capricorni", "cocoşi" şi "dragoni". Dar ce ne poate da cunoaşterea horoscopului?

Motivul relaţiilor nearmonioase dintre soţi

După cum spune vechea ştiinţă astrologică, fiecare corp ceresc emite în spaţiu o formă de energie. Poziţiile stelelor şi planetelor în momentul naşterii persoanei pun o ştampilă a energiilor sale asupra structurilor subtile ale omului. De acum înainte calităţile acestor energii vor fi întotdeauna prezente în personalitatea umană.

Dacă oamenii care crează o familie, au calităţi necompatibile, atunci pentru ei nu va fi uşor să păstreze un mediu armonios a căminului lor. Prin urmare, în recomandările astrologilor pentru viitorii soţi întotdeauna există indicii care semn zodiacal este favorabil pentru căsătorie şi care nu.

Însă căsătoriile din lumea noastră se crează în baza sentimentelor, dorinţei sexuale, sau pur si simplu pentru a se căsători, şi foarte puţini oameni se uită la horoscop. Şi norocoşi sunt cei ale căror horoscopuri sunt compatibile. Desigur, armonia vieţii de familie este determinată nu numai de horoscop, există şi alţi factori, cum ar fi educaţia şi nivelul cultural, interesele comune - aceşti factori sunt aceia care adesea salvează scufundarea navei familiale.

Horoscopurile incompatibile determină atitudinea emoţională diferită a soţilor faţă de evenimente şi oameni, aşteptări distincte, percepţii divergente ale problemelor casnice, lipsa de înţelegere reciprocă. Ca urmare, apar contradicţii în relaţie. În rutina zilnică ele se ivesc permanent, în special la începutul vieţii de familie. Cu vârsta, mulţi sunt deja conştienţi de faptul că nu este bine să insişti asupra convingerilor personale despre ce e drept şi ce nu, nu merită. Oamenii învaţă să cedeze reciproc, dar aceasta nu vine imediat. Prin urmare, în cuplul de tineri, în ciuda dragostei, de multe ori au loc dezbateri aprinse, erup cu diferite ocazii, chiar şi de la nimicuri. Aceste dispute, mai ales dacă se transformă în insulte reciproce, pot distruge complet nu doar liniştea spirituală, dar, de asemenea, dragostea, şi însăşi familia.

Chiar dacă horoscopurile voastre sunt compatibile, contradicţiile sunt inevitabile, dar în acest caz, soţii se înţeleg mai bine, ce îi ajută să fie mai toleranţi şi să soluţioneze conflictele cu succes. Toată lumea are posibilitatea de a se schimba.

Persoanele înţelepte vorbesc despre necesitatea de a mentine iubirea, sentimentele de afecţiune unul pentru altul. Ce-i de făcut, cum sunt de rezolvat conflictele şi contradicţiile, pentru că în inimă de fiecare dată să nu rămână un sediment greu, distrugând tot ce a fost frumos între soţi?

Mulţi, din păcate, nu sunt în stare să repare relaţia şi decid să divorţeze. Ei adesea singuri înţeleg, că divorţul - este greşit, nu este ieşirea din situaţie, dar şi să locuiască împreună nu pot. S-a ajuns la ură reciprocă, brutalităţi şi scandaluri constante. Şi cum se simt copiii în aşa cazuri? Foarte greu. Dar situaţia poate fi întotdeauna rectificată. Doar nu toţi cărora le este greu, divorţează. Mulţi se adaptează şi se schimbă - fiţi atenţi, se schimbă pe ei înşişi. Psihologii, terapeuţii, maeştri spirituali, toţi susţin acelaşi lucru: ca să-ţi schimbi viaţa, inclusiv cea de familie spre bine, trebuie să te schimbi pe tine însuţi şi să nu încerci să schimbi pe alţii. Veţi spune - este imposibil, eu sunt aşa cum sunt, nu pot fi altcineva, aşa este caracterul meu. Aceasta este o mare iluzie.

Este doar o prejudecată răspândită între oameni, inserată în capetele noastre. Oare din cauză că aşa crede şi spune cineva, veţi crede şi nu veţi utiliza capacitatea de a va schimba pentru a deveni mai fericiţi? La urma urmei, omul este o fiinţă conştientă, el are voinţa şi intenţia sa poate face minuni.

Asta se demonstrează printr-un simplu exemplu. Se întâmplă adesea ca în casă, în familie, mulţi oameni îşi permit să fie nepoliticoşi cu apropiaţii, nestăpâniţi în cuvinte şi fapte, iar la locul de muncă, când acest lucru poate fi soldat cu consecinţe nedorite, ne abţinem permanent şi ne obişnuim să fim politicoşi. Asta şi demonstrează, că fiecare poate să se controleze şi, în cele din urmă, sa se schimbe.

În căsătorie ar trebui să te întrebi: "Ce vreau: să am dreptate sau să fiu fericit?"

Pentru ce avem nevoie de cunoştinţe despre horoscop?

Probabil, această ştiinţă există, cu scopul de a o folosi în viaţă. Dar o folosim? Da, dar mai mult pentru a afla ce ne aşteaptă în viitor, dacă vom avea bogăţii sau dacă această zi e favorabila.

Însă cu ajutorul acestei ştiinţe putem să ne facem familia fericită. Cum să facem? Să presupunem, că cu ajutorul horoscopului aţi înţeles care din calitatea voastră conduce la conflicte în cadrul familiei. Decideţi să va schimbaţi. Încercaţi să urmăriţi această calitate interioară şi să nu-i permiteţi, să va stăpânească. Dacă metodic o veţi urmări şi nu vă veţi comporta ca de obicei, atunci treptat se va acumula energie opusă, care va depăşi energia calităţii pe care doriţi să o anihilaţi şi vei deveni o altă persoană - o persoană cu un caracter mai bun. Chiar dacă de unul singur vă veţi schimba înspre bine, atmosfera în familie va deveni mai bună, mult mai binevoitoare. Iar dacă relaţia voastră cu soţia (soţul) va deveni mai agreabilă, aceasta va avea un impact pozitiv asupra copiilor. Posibil că ei vor începe să fugă de acasă mai puţin, vor dori să stea mai mult în sinul familie, unde se vor simţi acum mai confortabil, mai uşor sufleteşte. Este evident că un climat psihologic favorabil în familie, nu doar face un copil mai fericit acum, dar şi îi va influenţa pozitiv întreaga viaţă viitoare.

Dacă cineva din soţi este dependent de ceartă, care se exprimă prin dorinţă interioară puternică, după cum li se pare, să dovedească adevărul (această tendinţă o are Berbecul, Vărsătorul, cei născuţi în Anul Cocoşului), acestor oameni le este foarte greu să se oprească şi se pună capăt cerţii. Şi dorinţa lor "nevinovată" să găsească adevărul se poate transforma într-un conflict major de familie. Prin urmare, dacă o persoană ştie că el are aşa o "calitate", el ar trebui să decidă să o abandoneze, gândind aşa: chiar dacă în această problemă am dreptate, şi ce? Ce e mai important pentru mine — să-mi susţin poziţia cu preţul păcii în familia mea sau să mă retrag din obiceiul de a mă contrazice şi să păstrez calmul copiilor mei. Imaginaţi-vă că copilul — sunteţi chiar dvs şi ce aţi alege în această situaţie. Desigur, nici un copil nu ar alege un conflict de dragul oricărui adevăr.

Dacă o persoană este predispusă să înveţe, să critice pe alţii (această calitate o au Fecioarele şi Capricornii), şi dacă el va abuza de această dorinţă, atunci devine pur si simplu insuportabil. O astfel de persoană trebuie să înţeleagă că ceea ce cere de la alţii, are nevoie doar pentru sine, este corect numai pentru ea, dar nu şi pentru alţii. O astfel de persoană trebuie să înţeleagă că oamenii acţionează cum pot, în virtutea caracterului firesc. Iar o critică constantă şi reproşurile pot provoca familiei mare rău sub formă de neîncredere în sine, o permanentă stare de depresie - bucuria poate părăsi viaţa lor pentru totdeauna.

Cum spun astrologii, oamenii născuţi sub semnul Peştilor, Racului şi Săgetătorului, le este greu să tolereze critica. Ei bine, dacă doriţi să păstraţi liniştea în casă, va trebui să învăţaţi să acceptaţi observaţiile cu o conştiinţă liniştită, fără supărare, fără îndreptăţiri şi indignări. Va trebui să lucraţi asupra voastră.

Ştiind că aveţi această calitate, este util să reflectaţi aşa: oameni din alte semne zodiacale sunt de asemenea criticaţi, însă ei nu suferă din cauza asta, aparent, ei le acceptă şi nu se simt jigniţi. De ce eu, ca Peşte, nu pot auzi observaţii? De ce nu aş putea fi criticat, pentru că eu, ca şi alţii, nu sunt inocent. Dacă de fiecare dată în această situaţie veţi putea transforma energia de supărare în energia pozitivă de acceptare, veţi cultiva foarte repede invulnerabilitate, şi viaţa va deveni de altă calitate.

Astfel, examinând horoscopul vostru, incercati să va schimbaţi, iar studiind horoscopul soţiei (soţului), nu încercaţi să faceţi ceea ce ea (el) nu poate categoric accepta.

Să cereţi de la alţii, să acţioneze cum vreţi dvs, este egoism. Egoismul soţilor şi fericirea familiei - sunt incompatibile. Prin schimbarea sinelui, veţi da dovadă de o mare compasiune faţă de jumătatea voastră şi ceilalţi membri ai familiei. Totuşi, la omul care trăieşte conştient, tinzând numai spre bine, capabil să-şi controleze cuvintele şi faptele, soarta va coti favorabil spre fericire.