Cunoscut procuror, după votul pe Codurile Penale: Infractorii îmi zâmbesc pe stradă. Vor trece la nivelul următor!

Antonia Diaconu
Antonia Diaconu

Procurorul Antonia Diaconu reacţionează dur, pe Facebook, după ce coaliţia la putere, ajutată de UDMR, a dat undă verde în Parlament modificării Codurilor Penale. Cum acestea vin cu prevederi de natură să îngreuneze munca procurorilor, să închidă dosare, să scoată de după gratii mai rapid condamnaţi, procuroarea avertizează că s-a ajuns ca infractorii să le zâmbească de pe stradă oamenilor legii şi se va trece la un nou nivel.

"Îţi petreci o bună parte din viaţa învăţând şi dând examene, ai parte de multe nopţi nedormite şi ore peste program, munceşti în condiţii de stress şi unii, mai puţin norocoşi, în spaţii improprii şi suprapopulate ( şi nu mă refer la penitenciare), vezi, în fiecare zi, răul din oameni în toate formele lui, îţi mai neglijezi viaţa personală, eşti bălăcărit aproape seara de seara pe Tv şi eşti numit în toate felurile, ţi se spune şi unii cred, abuziv, necompetent, şobolan ...insert here orice adjectiv vehiculat, sunt multe..., te mai cercetează Inspecţia Judiciară că ţi-ai spus punctul de vedere, ţi se mai transmite prin diferite canale de comunicare că ar trebui să stai mai liniştit, dar, te consolezi cu faptul că-ţi place munca ta, o faci cu drag, rolul tău în societate e important, iar cei ce greşesc trebuie găsiţi şi traşi la răspundere, însă, atunci când ţi se iau toate instrumentele necesare pentru a-ţi face treaba, nu te mai consolezi. Şi atunci vorbeşti şi explici şi arăţi şi.. ajungi în acelaşi loc. Când zici că mai departe nu se poate ajunge, ţi se demonstrează, cu încăpăţânare, că se poate!!

Într-o societate ce se confruntă cu o creştere a infracţionalităţii, nu se micşorează limitele de pedeapsă, nu se micşorează termenele de prescripţie, nu se abrogă infracţiuni, din contră. Nu se dă cu pietre în oamenii ce încearcă, efectiv din răsputeri, să-şi facă în continuare treaba, ei sunt ajutaţi, spre binele tuturor.

În ritmul ăsta, infractorii ce acum, îmi zâmbesc pe stradă, pentru că, statul nu mă ajută să-i ţin acolo unde le este locul, vor trece la nivelul următor. Acolo vrem să ajungem?

Pentru că, regret să vă informez, am ajuns deja", scrie pe Facebook Antonia Diaconu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.