Curajul de a schimba lumea: a început cu 25 de dolari şi a construit deja 300 de şcoli


Povestea lui Adam Brown: a început cu doar 25 de dolari şi a construit deja 300 de şcoli
Povestea lui Adam Brown: a început cu doar 25 de dolari şi a construit deja 300 de şcoli (Captura Facebook)

Am putea începe ca într-o poveste cu „A fost odată ca niciodată...” dar începem cu „Aceasta este o poveste adevărată ...”: Adam Brown avea doar 23 de ani atunci când i s-a schimbat viaţa.

Într-o noapte, s-a trezit şi a realizat că lucrează doar pentru beneficiul propriu şi că ar trebui să facă ceva cu viaţa sa. Trebuia să fie parte din ceva mai mare, care îi implică pe ceilalţi şi care să se transforme într-un ajutor mare.

Primul lucru pe care l-a făcut Adam a fost să iasă din zona sa de confort, plecând într-o călătorie în India, Africa şi Vietnam. În aceste ţări a vizitat locuri necunoscute turismului de masă. Datorită acestei experienţe, Adam a descoperit ce înseamnă să laşi comoditatea şi să rişti să întâlneşti o nouă lume. De asemenea, el a învăţat cât de important este ca, în ciuda tuturor dificultăţilor, să nu renunţi niciodată.

Adam s-a întors în America cu doar 25 de dolari, dar cu înţelegerea că trebuie să schimbe anumite lucruri

Primul lucru pe care l-a făcut a fost acela de a se înscrie în Pencils of promise (Creioanele promisiunii), o organizaţie non-profit al cărei scop era acela de a construi prima şcoală în Phathenge, în Africa de Sud.

În ciuda faptului că toţi cunoscuţii lui gândeau că este nebun, Adam şi-a dat demisia şi a început să-şi dedice viaţa acestei organizaţii. În cinci ani, el a participat la fundaţia şi deschiderea a peste 300 de şcoli, planificând ca, până sfârşitul anului 2015, acest număr să ajungă la 500.

"Visul meu este acela de a avea un creion!"

În timp ce vizita India, el a trăit o experienţă care l-a marcat pentru totdeauna. Adam a întâlnit un copil care cerşea şi l-a întrebat care era visul său. Micuţul, fără ezitare, a răspuns: "Visul meu este acela de a avea un creion!". Surprins, Adam l-a întrebat care este motivul acestui vis. "Nu am fost niciodată la şcoală, dar am văzut mulţi alţi copii cum îl folosesc. Vreau să învăţ să scriu", a fost răspunsul copilului.

Acest lucru l-a lăsat mut de uimire pe Adam care încă nu putea crede că în ziua de azi încă mai există copii care nu merg la şcoală. Cum era posibil ca ceva atât de simplu ca un creion să fie primul pas pentru formarea şi poate schimbarea viitorului unui copil, se întreba Adam.

Am prezentat istoria lui Adam în formă de poveste, dar aceasta este o istorie adevărată. Un exemplu pentru guvernele acestor ţări care aruncă bani în politică şi în corupţie în loc să ajute copiii din ţările lor. Iar România nu este departe de acest scenariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură