"Curierii de medicamente" - Investigaţie RISE Project

Statul român decontează medicamente care nu ajung niciodată la bolnavi. Unele costă mii de euro şi dispar în piaţa neagră.
Medicamente generice
Medicamente generice (Facebook)

Există în Bucureşti garsoniere cu frigidere pline de medicamente, iar locatarii nu sunt pacienţi, ci traficanţi. Ei sunt doar crima organizată din stradă, dar lanţul include bolnavi, doctori, farmacişti şi producători, reiese dintr-o investigaţie marca RISE Project.

Această industrie subterană influenţează direct crizele de citostatice sau de medicamente pentru HIV/SIDA. Jurnaliştii au identificat traficanţi, a aflat cum dispar medicamentele subvenţionate de stat, cine pierde şi cine câştigă.

Guvernul român plăteşte 1.000 de euro pentru pastilele lui Ion. Pastilele n-ajung la el, ci la un traficant care le vinde unei farmacii angro.

Mai departe, pastilele merg la Jean-Pierre, în Franţa, unde costă 2.000 de euro. La final, câştigă producătorul, adică o corporaţie care vinde la două guverne aceeaşi pastilă.

Azi, primul episod.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne