Cursa cea mai frumoasă din lume a împlinit 33 de ani (video)

Cursa considerată cea mai frumoasă din lume, la ”Mille Miglia”, reuneşte cele mai bune maşini clasice sportive şi are loc în fiecare an, fiind patronată din 1988 de firma de ceasuri Chopard.
Cursa Mille Miglia
Cursa Mille Miglia (Youtub.com)

Cum este tradiţia, familia Scheufele a participat la cursă, care începe din Brescia şi ajunge până la Roma, cursa fiind dus - întors. Karl Fredrich Scheufele, preşedintele firmei de ceasuri Chopard, a oferit un omagiu alianţei cu Porsche Motorsport şi a ales să conducă cu soţia sa Christine pe post de copilot, un Porsche 550A Spyder RS din 1956, ce a fost împrumutat de la Muzeul Porsche.

La a 33 -a ediţie a acestei curse au participat 436 de maşini, în total 61 de mărci, ce au pornit din Brescia, având piloţi de 40 de naţionalităţi. Timp de 3 zile cursa a trecut prin 30 de oraşe, printre care Verona, Rimini, San Marino, Roma, Siena, Pisa, şi Parma, pentru ca apoi să se întoarcă în Brescia. Câştigătorii au fost cei din echipa compusă din Juan Tonconogy şi Guillermo Berisso din Argentina, ce au condus un Bugatti T40 din 1927. Locul secund a fost câştigat de Andrea Vesco şi Andrea Guerini cu un Fiat 514 MM din 1930, iar pe locul al-3-lea s-a clasat Ezio Martino Salviato şi soţia Caterina, cu un Bugatti T40 din 1928. Dintre participanţi s-a detaşat Albert Carreras, fiul tenorului Jose Carreras, modelele britanice David Gandy şi Jodie Kidd, Andrea Zagato cu soţia Marella Rivolta şi piloţii Jochen Mass si Hans Herrmann.

Ca ultimă ştire trebuie să amintim că Chopard a lansat la ”Mille Miglia” 2015 „Race Edition”, o ediţie limitată compusă din 1.000 de piese din oţel special şi 100 (ceasuri) din aur roz care integrează numerele maşinilor clasice ce au participat la cursa italiană între 1940 şi 1957. Funcţionarea ceasurilor posedă mişcarea patentată de Chopard 01.08-C, ce se încarcă automat cu indici de oră, minute şi secunde; la ora 3 are un calendar ce se deschide într-o fereastră, iar la ora 9 are un indicator ce reprezintă cât timp rămâne până la următoarea reîncărcare automată ce se face prin mişcarea mâinii.

Lucruri noi şi originale ce dispun de noi descoperiri şi funcţiuni, îmbrăcate într-un veşmânt minunat, apar în fiecare an în fiecare domeniu, iar cei ce se bucură imediat de ele sunt persoanele din breaslă şi cei cu mulţi bani. Nouă nu ne rămâne decât să le admirăm şi să le apreciem, urmând ca noi produse să-şi facă apariţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură