Curtea de Apel Bucureşti, obligată de Curtea de Apel Cluj să facă public modul de repartizare a unor dosare

Curtea de Apel Cluj
Curtea de Apel Cluj (ro.wikipedia.org)

În cadrul unui proces fără precedent pe rolul instanţelor din România, Curtea de Apel Cluj a obligat Curtea de Apel Bucureşti să comunice către patru procurori, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), o serie de informaţii publice privind modul de repartizare a unor dosare către completurile de judecată, relatează Ziare.com.

Hotărârea este definitivă şi, potrivit portalului instanţelor din România (just.ro), a fost anunţată în această săptămână în urma unor procese care au durat un an şi două luni.

Decizia inedită a Curţii de Apel Cluj a fost luată în contextul în care presa a dezvăluit în mai multe cazuri că există diverse probleme cu repartizarea unor dosare în procesele mediatizate de la Curtea de Apel Bucureşti.

Merită precizat faptul că cele mai cunoscute dintre respectivele cazuri vizau un proces deschis de fostul lider PSD Liviu Dragnea, sau dosarul în care a fost suspendat decretul lui Klaus Iohannis de numire a generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Armatei.

Articolul integral îl puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne