D'ale carnavalului. Elena Udrea îşi pune cască galbenă pe cap

Elena Udrea îşi lansează proiectul de ţară "România frumoasă.", 2 octombrie 2014
Elena Udrea îşi lansează proiectul de ţară "România frumoasă.", 2 octombrie 2014 (Facebook)

După ce s-a deghizat în paraşutistă, agricultor călare pe tractor, s-a declarat antiexploatare gaze de şist etc., Elena Udrea abordează un registru nou. Renumită pentru preferinţele sale în materie de vestimentaţie scumpă şi pantofi cu toc, prezidenţiabila PMP a apărut joi, pe platforma industrială Republica din Bucureşti, şoc!, în salopetă şi purtând o cască de muncitor pe cap.

Nu, nu este Halloween şi nici repetiţie pentru vreun film. Inedita costumaţie a fost îmbrăcată pentru un eveniment cu totul şi cu totul special: lideriţa blondă a PMP-ului îşi lansează programul prezidenţial "România frumoasă", informează Hotnews.

Îmbrăcată în această ţinută de carnaval electoral, Elena Udrea a încercat să îi convingă pe cei prezenţi că va învia "trecutul glorios al industriei româneşti" şi că îşi va dedica "tot timpul şi toată energia" (şi, din fericire, are mult timp la dispoziţie, a explicat Udrea) proiectului "România frumoasă".

"Sunt cel mai bun candidat din această competiţie", li s-a adresat Udrea celor prezenţi, pentru a nu exista vreun dubiu pe acest subiect.

Mesajul "sunt cea mai bună" a fost transmis şi vizual. Deşi în salopetă şi cu o cască pe cap, Elena Udrea a "reuşit" să arate că este specială şi diferită de toţi cei prezenţi. În timp ce susţinătorii ei purtau căşti albastre pe cap, prezidenţiabila blondă s-a costumat cu o cască galbenă, înfăţişându-se audienţei precum un far călăuzitor.

Din păcate, prezidenţiabila Udrea a uitat ceva foarte important. Casca (fie ea galbenă, verde, bleu) nu este în memoria colectivă a celor săriţi de 40 de ani simbolul unui trecut glorios, ci a unor vremuri când tovarăşul Nicolae Ceauşescu apărea pe micile ecrane alb-negru ale României comuniste ba cu o cască pe cap, ba în halat de lucru, în timp ce vizita fabrici, mine şi uzine, în calitate de Primul Miner al ţării, Primul Strungar al ţării, Primul Brutar etc., în funcţie de specificul locului vizitat.

Asocierea cu astfel de personaje nu-i va fi benefică Elenei Udrea absolut deloc. Îi sugerez prezidenţiabilei Udrea să nu mizeze pe cartea învierii "trecutului glorios" şi să poarte lucrurile care au consacrat-o, respectiv haine scumpe şi pantofi cu toc.