Dacian Cioloş, îngrijorat: Sunt puţini oameni din diaspora înscrişi în Registrul Electoral

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La începutul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Dacian Cioloş şi-a expriamt îngrijorările legat de faptul că sunt extrem de puţini oameni înscrişi în Registrul Electoral destinat alegerilor în diaspora, informează Agerpres.

"Trebuie să vă mărturisesc că am câteva îngrijorări, pentru că sunt extrem de puţini oameni înscrişi în acel Registru Electoral prevăzut pentru diasporă, care este un element esenţial fără de care, aşa cum e scrisă legislaţia acum, din păcate nu putem organiza secţii de votare decât pe baza înscrierilor în acel registru. Şi sunt un pic îngrijorat legat de modul cum o să ne organizăm pentru a crea condiţii ca să voteze cât mai multă lume din diasporă.

Doamna Maria Ligor, cu experienţa pe care o aveţi după postul de ambasador şi în Spania şi acum în Canada, am convingerea că veniţi cu ideile şi cu energia de care avem nevoie în următoarele luni pentru a pregăti cât mai bine alegerile parlamentare în diaspora. O să vă rog să veniţi cât mai repede cu analiza pe care aţi făcut-o şi cu idei şi cu propuneri în acest sens", i s-a adresat premierul Dacian Cioloş noului ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor.

Premierul a subliniat că îşi doreşte să fie operaţionalizate cât mai multe dintre proiectele pregătite pentru a asigura legătura ţării cu diaspora.

"Aş vrea să operaţionalizăm cât mai multe dintre proiectele pe care le-am pregătit, de legătură a ţării cu diaspora, şi (...) vă rog să veniţi în săptămânile următoare cu o informare în Guvern legat de stadiul diferitelor proiecte care au fost discutate până acum cu diferitele organizaţii din diaspora", a adăugat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne