Dacian Cioloş, mesaj pentru politicieni: "E nevoie de prudenţă în acest an electoral"

Marea Britanie se pregăteşte să iasă din UE, context în care România - care are o situaţie economică bună în prezent - ar putea să-şi întărească poziţia în cadrul Uniunii, este de părere Dacia Cioloş, care i-a avertizat însă pe politicieni să nu întindă coarda cu măsuri populiste înainte de alegeri.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

România poate face un atu din situaţia economică bună pentru a-şi creşte rolul ca stat membru al Uniunii Europene, dar pentru asta este nevoie de prudenţă în deciziile politice care au impact asupra bugetului de stat, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema Brexitului, premierul Dacian Cioloş.

"România se bucură de o situaţie economică bună în momentul de faţă şi e foarte important ca, prin măsurile pe care le luăm, prin atitudinea pe care o vom avea în perioada imediat următoare, şi la nivelul Guvernului, dar şi la nivelul clasei politice, să facem în continuare din această situaţie economică un atu pentru a creşte rolul şi impactul pe care România îl poate avea ca stat membru al UE în discuţiile care vor urma.

Din acest punct de vedere nu pot decât să invit la prudenţă în deciziile politice care vor fi luate în acest an electoral, mai ales decizii politice care pot avea un impact asupra bugetului, decizii politice care pot avea în general un impact asupra economiei", a afirmat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a avut deja o discuţie cu vicepremierii, cu ministrul de Externe şi cu şeful Cancelariei ca, la nivelul Guvernului, să fie continuate analizele "privind impactul pe care ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană poate să îl aibă asupra României".

"Vom lucra şi vom continua analizele pe trei dimensiuni: pe o dimensiune economică, pe o dimensiune socială şi pe o dimensiune instituţională. Aceste elemente le vom supune dezbaterilor, discuţiilor, vă vom informa, pentru că eu cred că este foarte important ca poziţiile pe care le construim, dezbaterile pe care organizăm să fie bazate pe fapte şi pe elemente cât mai precise şi mai apropiate de realitate pentru a menţine această discuţie în limitele rezonabile ale calmului şi ale previzibilităţii", a adăugat Dacian Cioloş.