Dakar 2019. Nasser Al-Attiyah, campionul ediţiei din acest an

Raliul Dakar 2019, desfăşurată pe distanţa a 5.000 km, s-a încheiat cu victoria qatarianului, acesta fiind urmat pe podium de spaniolul Nani Roma (Mini), la 46 min 42 sec, respectiv francezul Sebastien Loeb (Peugeot), la 1 h 54 min 18 sec.
Pilotul qatarian Nasser Al-Attiyah.
Pilotul qatarian Nasser Al-Attiyah. (Nasser Al Attiyah/facebook)

Nasser Al-Attiyah (Toyota) este câştigătorul raliului Dakar 2019, acesta trecându-şi cu această ocazie un nou trofeu în palmares după succesele înregistrate în 2011 şi 2015.

Alături de copilotul său francez Matthieu Baumel, Al-Attiyah a fost cel care dominat cursa de la un capăt la altul, el fiind lider în clasamentul general încă din prima zi. Acesta a fost cronometrat cu timpul total de 34 h 38 min 14 sec, fiind urmat în clasamentul final de spaniolul Nani Roma (Mini), la 46 min 42 sec, şi de francezul Sebastien Loeb (Peugeot), la 1 h 54 min 18 sec.

Ultima etapă, cea de-a zecea, desfăşurată pe distanţa de 247 de km între oraşele Pisco şi Lima, Al-Attiyah s-a clasat al 12-lea, dar fără emoţii, el având un avantaj generos faţă de urmăritorii săi.

La clasa moto, victoria a revenit celor de la KTM pentru al 18-lea an consecutiv, prin australianul Toby Price, care şi-a adjudecat al doilea titlu după cel din 2016.

La camioane, rusul Eduard Nikolaev (Kamaz) a reuşit să se impună pentru a patra oară, al treilea Dakar consecutiv, în timp ce la clasa quad-uri, argentinianul Nicolas Cavigliasso (Yamaha), a fost declarat învingător după nouă din zece etape câştigate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport