Dalai Lama: Europa a primit prea mulţi imigranţi

Dalai Lama susţine că Europa a primit prea mulţi refugiaţi şi riscă să îşi piardă cultura şi valorile, avertizând în acelaşi timp că Germania devine o ţară arabă.
Dalai Lama.
Dalai Lama. (Captură Foto)

Conform liderului tibetan exilat Dalai Lama, “soluţia morală la această problemă” implică trimiterea imigranţilor în ţările lor natale.

“Când ne uităm la chipul fiecărui refugiat, dar în special al copiilor şi femeilor, simţim suferinţa lor şi o fiinţă umană care are o situaţie mai bună în viaţă are responsabilitatea de a-i ajuta.

“Dar, pe de altă parte, sunt prea mulţi în acest moment... Europa, Germania în special, nu poate deveni ţară arabă, Germania este Germania”. Peste un million de refugiaţi şi migranţi au ajuns în Germania în ultimii doi ani.

“Există prea mulţi încât, practic, devine dificil”.

Dalai Lama a adăugat: “din punct de vedere moral, şi eu cred că refugiaţii ar trebui acceptaţi doar temporar”.

Discutând cu ziarul german Frankfurter Allgemeiner Zeitung, liderul budist a declarat: “Obiectivul ar trebui să fie acela de a se întoarce şi de a ajuta la reconstruirea propriilor lor ţări”.

Ideile lui Dalai Lama sunt foarte apropiate de poziţia preşedintelui american Donald Trump privind imigraţia. Dar, în timp ce Trump este puternic criticat pentru politicile sale, Dalai Lama a fost numit recent cel mai popular lider al lumii, iar conform sondajelor, aproximativ trei sferturi dintre adulţi (78%) au o părere bună despre el.

În plus, Dalai Lama a lăudat anterior acceptarea unui număr mic de imigranţi de către naţiunile europene, implicând faptul că el consideră că politicile privind azilul pot fi un lucru bun dacă se aplică unui număr controlabil de imigranţi, astfel încât să se poată păstra cultura europeană.

“Trebuie să luaţi în considerare mulţi factori, dacă puteţi să aveţi grijă de aceşti oameni”, a declarat Dalai Lama în timpul unei vizite în Marea Britanie în septembrie 2016. “Trebuie să fiţi practici... Este imposibil ca toată lumea să vină în Europa”, a adăugat el.

“Acceptarea câtorva mii de refugiaţi este minunată dar, în acelaşi timp, trebuie să vă gândiţi, de asemenea, la o soluţie pe termen lung – prin dezvoltare şi educaţie în aceste ţări musulmane”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe