Dâmboviţa: Case inundate de ploile torenţiale. 15 persoane blocate între ape

Inundaţii în localităţi din România
Inundaţii în localităţi din România (Epoch Times România)

În urma ploilor torenţiale din ultimele ore, case şi gospodării din mai multe localităţi dâmboviţene au fost inundate. Apele unui râu au crescut blocând 15 persoane, printre care şapte copii, care au avut nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi salvate.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa evacuează sâmbătă apa din mai multe locuinţe şi gospodării inundate în urma ploilor abundente, transmite Mediafax.

ISU a informat că pompierii dâmboviţeni intervin cu motopompe pentru evacuarea apei în municipiul Moreni, în comuna Cojasaca, satul Iazu şi în comuna Vişina.

Sâmbătă dimineaţă, tot în judeţul Dâmboviţa, 15 persoane au rămas izolate în şapte căruţe în mijlocul apelor crescute ale râului Dâmboviţa. Oamenii au înnoptat în căruţe lângă un pod în construcţie peste râul Dâmboviţa, în localitatea Măneşti, dimineaţa, constatând că apele râului se umflaseră şi erau înconjuraţi de ape.

Copiii şi femeile au fost scoşi cu tractorul, iar bărbaţii împreună cu pompierii au scos căruţele, nefiind rănită nicio persoană.