Dan Adamescu a încetat din viaţă în spital

Condamnat la 4 ani şi patru luni de închisoare pentru mituirea unor judecători, Dan Adamescu, fost patron al Astra Asigurări şi România liberă, a murit într-un pat de spital, cauza morţii fiind, probabil, o septicemie.
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA (Epoch Times România)

Afaceristul Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani, cauza morţii fiind, cel mai probabil, o septicemie care i-a afectat toate organele până când, în final, "inima i-a cedat”, relatează news.ro.

Anunţul morţii lui Adamescu a fost făcut de nora acestuia, Adriana Constantinescu, la România TV. Trupul neînsufleţit al afaceristului va fi dus la INML pentru un raport medico-legal, întrucât era în detenţie.

"A murit pe la miezul nopţii, într-un spital civil, cu gardianul lângă el. Cauza probabilă a morţii este o septicemie care i-a afectat toate organele şi, într-un final, inima i-a cedat. El era intubat de la sfârşitul lunii decembrie. Astăzi va fi dus la Institutul de Medicină Legală pentru un raport obligatoriu, fiind în detenţie. Ulterior va fi predat familiei”, a declarat, pentru news.ro, avocatul Cătălin Breazu.

Reamintim că Dan Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat. Afaceristul ajunsese după gratii în mai 2016, fiind condamnat la patru ani şi patru luni pentru mituirea a doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

Pe 10 septembrie 2016, în baza documentelor medicale depuse de avocaţi, Adamescu a fost transferat de la Penitenciarul Jilava la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru investigaţii în vederea unei operaţii la genunchi, pentru montarea unei proteze. Ulterior, în baza recomandărilor unui medic de la Spitalul Floreasca, Adamescu a fost transferat, sub pază, la un spital privat, de atunci nemairevenind în penitenciar.

Recent, Adamescu a revenit în atenţia opiniei publice, numele său fiind vehiculat în scandalul şpionării şefei DNA. Potrivit presei, Adamescu ar fi fost client al Black Cube.

Potrivit Hotnews, obiectivul contractului cu Black Cube era "de a convinge Agenţia Anticorupţie din România (de aici încolo numită "DNA") să-şi retragă acuzaţiile la adresa clientului, întorcând astfel verdictul de vinovat, în ideea că a fost pronunţat ţinând cont de proceduri penale motivate politic, cu încălcarea drepturilor omului în cazul clientului, dar şi neîntemeiate."

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură