Dan Adamescu, în stare gravă la spital

Patronul Astra ar fi în stare foarte gravă în spital, fiind intubat iar familia nu ar avea voie să îi fie alături în ultimele momente, susţine nora lui Adamescu.
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA (Epoch Times România)

Afaceristul Dan Adamescu este internat în stare foarte gravă la un spital privat din Capitală, iar familia sa acuză că nu este lăsată să stea alături de el "în ultimele clipe", relatează Mediafax.

Potrivit norei lui Adamescu, Adriana Constantinescu, afaceristul nu mai răspunde la tratament, fiind intubat.

"Prima dată a fost internat în septembrie, cu septicemie, la Floreasca. I-au aprobat apoi operaţia la genunchi. A mai fost dus câteva zile la Jilava, iar apoi l-au transferat la un spital privat unde a fost operat, este locul unde se află şi acum. Operaţia a reuşit, are un genunchi nou, a mai rămas să facă recuperare. Săptămâna trecută a început să se simtă rău, vineri s-a simţit extrem de rău. De ieri nu mai răspunde la tratament, are septicemie, l-au intubat pentru că nu mai răspundea la niciun fel de stimuli. A cerut sora domnului dreptul să stea lângă el pentru că medicul ne-a spus că mai poate dura până în seara asta, mâine dimineaţă. A cerut la Penitenciarul Jilava, prin avocat, au zis că s-au terminat cele cinci vizite.

Nu răspunde la niciun fel de antibiotic. Am sunat la Ministerul Justiţiei, nu ne-a răspuns nimeni. Am sunat la purtătorul de cuvânt al premierului, ne-a spus că va transmite mai departe. De mâine poate fi prea târziu. Medicii ne-au spus că doar o minune poate să-l salveze. A venit cu nenumărate bacterii din închisoare. Stau gardienii în faţa salonului. Medicul a transmis raportul la penitenciar, nimeni nu face nimic. Peste tot, în toate ţările se fac excepţii în caz de accidente grave sau astfel de situaţii, la noi nu. Sora lui vrea să stea cu el în ultimele clipe", a declarat, pentru Mediafax, Adriana Constantinescu.

Reamintim că Adamescu - proprietar al ziarului România Liberă, al Astra Asigurări şi al complexului comercial Unirea Shopping Center- a fost condamnat definitiv, în luna mai 2016, la patru ani şi patru luni de închisoare, fiind acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă. Afaceristul a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

La finele lunii octombrie 2016, avocaţii lui Adamescu au depus o cerere de eliberare condiţionată a acestuia, cerere care a fost respinsă o lună mai târziu de magistraţii Judecătoriei Sectorului 4.