Dancă: Rectificarea bugetară ignoră realităţile economice. Teodorovici interesat de zahărul din sucuri

Ionel Dancă
Ionel Dancă (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, luni, că, în timp ce Germania ar putea fi cuprinsă de recesiune, în România "bate un aer de vacanţă prin Palatul Victoria după o rectificare bugetară care nu are nicio legătură cu realităţile economice pe care le trăim".

"Preocupările ministrului de Finanţe sunt legate de cu totul alte chestiuni decât perspectivele economiei româneşti şi au mai degrabă de-a face cu notele de plată achitate (presupun) la ore mici din noapte. Teodorovici încă nu ştie dacă nota pentru consumaţiile respective includea sau nu bacşişul chelnerilor şi mai încearcă o dată să impună ca bacşişul să fie scris negru pe alb pe bonul de plată", susţine Dancă pe pagina sa de Facebook.

În mesajul său, Dancă îl critică pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi pentru intenţia de a introduce o taxa pentru băuturile cu conţinut ridicat de zahăr.

"Şi cum nici băuturi răcoritoare probabil nu prea serveşte, Teodorovici le-a pus gând rău şi celor care consumă astfel de băuturi ieftine cu o nouă taxă pe conţinutul de zahăr adăugat în sucuri. Domnule Teodorovici, să ştiţi că nu de la zahărul din băuturile răcoritoare vă doare capul dimineaţa şi că folosirea în exces a îndulcitorilor în orice produs alimentar este la fel de nocivă".

Dancă a mai precizat că, deşi economia germană ar putea intra tehnic în recesiune, miniştrii iresponsabili din guvernul Dăncilă ignoră "avertismentele unei crize economice în Europa, care ne va găsi cu o economie foarte vulnerabilă la şocurile externe".

"Fiind cel mai important partener comercial al României, cu o piaţă pentru mai mult de 20% din exporturile româneşti, intrarea în recesiune a Germaniei va fi o lovitură pentru contracte la export de 15 miliarde de Euro pe an din România iar guvernul Dăncilă arată că nici nu-i pasă şi continuă să benchetuiască pe bani publici ultimele lor zile de guvernare", a adăugat Dancă.