Dăncilă anunţă următoarea mutare: Vom sesiza CCR în cazul lui Iohannis. Ne vedem obligaţi să facem asta

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că mută războiul cu preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Guvernul va sesiza vineri Curtea Constituţională pentru că preşedintele Klaus Iohannis încă amână decizia în cazul propunerilor de miniştri pentru Transporturi şi Dezvoltare Regională, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, premierul Viorica Dăncilă.

"Vom sesiza mâine CCR. Astăzi am vorbit cu domnul preşedinte Iohannis, l-am sunat pe domnul preşedinte, am vrut să văd ce s-a întâmplat, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi că este foarte important ca noii miniştri să-şi preia dosarele, să ia legătura cu preşedinţii comisiilor din Parlamentul European, să vorbească cu raportorii. Domnul preşedinte mi-a spus că încă mai analizează şi că până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la Curtea Constituţională pentru că avem în faţă o perioadă foarte grea, o perioadă în care Guvernul trebuie să se prezinte aşa cum trebuie pentru a avea o Preşedinţie de succes şi nu ne putem juca cu altfel de lucruri", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Prim-ministrul a afirmat că nu ştie dacă, prin demersul său, preşedintele Iohannis încalcă sau nu Constituţia.

"Constituţia nu ştiu dacă o încalcă. Probabil şi dânsul este documentat şi va face tot ce este posibil să nu încalce Constituţia. Importantă este responsabilitatea pe care o avem acum, în prag de preluare a Preşedinţiei Consiliului UE. Eu cred că acest lucru impune mai multă responsabilitate din partea tuturor. Nu este un examen pe care îl dă Guvernul României sau Viorica Dăncilă. Este un examen pe care îl dă România şi de modul în care vom gestiona preluarea şi exercitarea preşedinţiei vom fi toţi judecaţi, vom fi noi ca ţară judecaţi, ca şi români şi cred că acest lucru trebuie să fie avut în vedere. Munca noastră nu este o muncă pentru noi ca persoane, este o muncă pentru a avea succes în cazul acestui lucru", a susţinut Viorica Dăncilă.

Reamintim că, în urmă cu o zi, preşedintele Klaus Iohannis a ieşit cu declaraţii la Palatul Cotroceni pentru a sublinia că nu va fi de acord să continue acest "circ" al remanierilor operate de PSD.

"Pot să vă spun că nu am finalizat analiza. Dar analizând şi propunerile şi comportamentul guvernamental, pot să vă spun câteva dacă doriţi câteva concluzii. Prima concluzie este că acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil să genereze un guvern performant. Am avut două guverne care n-au fost bune şi chiar au fost înlăturate de PSD, suntem la al treilea guvern care nu este cu nimic mai bun. Avem guvernare după guvernare pesedistă slabă. Foarte, foarte slabă. Şi în loc să vină cu oameni pregătiţi, în loc să caute oameni care vin cu competenţe ministeriale, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări şi înlocuiri de miniştri să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Ei, eu pot să vă spun că nu se îmbunătăţeşte", a menţionat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, PSD înlocuieşte oameni slabi cu alţi oameni slabi şi în final au intrat într-un fel de circ.

"Nu ăsta este scopul remanierilor şi nu ăsta este scopul guvernării. Şi pot să vă spun că eu nu sunt de acord să se continue în acest circ, care vrea să pară că duce la o performanţă, care performanţă guvernamentală din partea PSD nu apare. Aşadar, prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci sunt făcute de ochii lumii şi pentru a crea impresia de preocupare. Aşa nu se poate şi în acest fel nu voi fi de acord să se continue", a declarat Iohannis.

Întrebat cum vede soluţia în cazul demisiilor miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare trimise la Cotroceni, în contextul în care potrivit deciziei Curţii Constituţionale în 15 zile demisiile devin efective (iar termenul este pe cale să expire), preşedintele a replicat: "Dar soluţia este la PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanţi."


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne