Dăncilă cere rapoarte după "rateurile" cu Juncker: Astfel de incidente sunt de natură să afecteze imaginea ţării

Instituţiile statului au obligaţia şi responsabilitatea să se coordoneze în organizarea întâlnirilor la nivel înalt, iar astfel de incidente sunt nepermise şi sunt de natură să afecteze imaginea României, a reacţionat premierul Viorica Dăncilă, care cere rapoarte oficiale după ce a ajuns în două situaţii penibile de anvergură.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat rapoarte de la Protocolul Guvernului, Ministerul Transporturilor şi Serviciul de Protecţie şi Pază, după ce a ratat întâlnirea de luni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit unui comunicat remis marţi de Guvern.

Merită menţionat, de asemenea, că Viorica Dăncilă a ajuns, marţi, cu aproximativ o oră mai devreme la întâlnirea programată cu acelaşi Juncker pe Aeroportul Băneasa, marcând astfel un nou moment penibil care a produs reverberaţii în rândul opiniei publice.

"Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Secretariatului General al Guvernului un raport amănunţit cu privire la modul în care Protocolul Guvernului a pregătit şi organizat întrevederea stabilită pentru luni, 17 septembrie 2018, între preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.

Totodată, şeful Executivului a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Şova, un raport cu privire la informaţiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziţie şi le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la Bucureşti delegaţia oficială condusă de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

De asemenea, având în vedere atribuţiile şi obligaţiile Serviciului de Protecţie şi Pază în ceea ce priveşte coordonarea cu celelalte instituţii asupra programului oficial al celor doi demnitari, se impune o analiză riguroasă şi asupra modului în care a acţionat această instituţie în pregătirea şi desfăşurarea întrevederii stabilite pentru luni între cei doi oficiali.

Instituţiile statului au obligaţia şi responsabilitatea să se coordoneze în organizarea întâlnirilor la nivel înalt, iar astfel de incidente sunt nepermise şi sunt de natură să afecteze imaginea României", se arată într-un comunicat al Executivului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne