Dăncilă: Domnul Orban are senzaţia că se răzbună pe PSD, însă, în realitate, se răzbună pe români

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Fosta şefă PSD Viorica Dăncilă a lansat un nou atac, vineri, pe pagina sa de Facebook, la adresa prim-ministrului Ludovic Orban.

"Această vendetă politică a domnului Orban este de-o gravă injusteţe şi nu aduce nimic bun comunităţilor, fie ele conduse de primari PSD sau PNL. Am spus de nenumărate ori că avem nevoie de autorităţi şi conducători ai statului care să-i reprezinte PE TOŢI ROMÂNII, nu indivizi care iau măsuri discreţionare în funcţie de culoarea politică şi interesele de partid. Domnul Orban are senzaţia că se răzbună pe PSD, însă, în realitate, se răzbună pe români", a declarat Dăncilă.

Fostul premier i-a transmis lui Orban că, pe durata mandatului său, "toţi primarii au primit bani de la Guvern, indiferent din ce partid erau".

"Din păcate pentru noi toţi, lipsa de maturitate a actualului Executiv şi setea de a face rău Partidului Social Democrat vor avea, din ce în ce mai des şi mai accentuat, consecinţe grave pentru oameni", a precizat Dăncilă.

Ce i-a spus Orban ministrului Dezvoltării

"Domnule ministru, am primit şi eu direct la Cabinet aceste solicitări. Analizând aceste solicitări, am văzut că şi-au trecut cheltuieli materiale şi servicii, cheltuieli servicii, bunuri, plata unor cheltuieli de investiţii. Practic, nu pentru asta sunt destinaţi bani, ci pentru a permite fiecărei primării să-şi asigure cheltuielile până la finalul anului. Evident, dacă există pericolul de a pierde fonduri europene din cauza lipsei unei co-finanţări, se poate aloca, în mod excepţional şi alocarea unei sume (...) Noi nu plătim cheltuieli scoase din burtă!

De asemenea, vă atrag atenţia să urmăriţi cu mare rigurozitate, deci nu vreau să văd pe lista pe care o pune la anexa pentru Hotărârea de Guvern, nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de 1,4 miliarde sau din alte sume de-a lungul anilor. Dacă vine vreo primărie cu cerere de bani după ce a primit bani din fondul de rezervă, evident nu voi accepta alocarea niciunei sume de bani.

Nu în ultimul rând, să vă uitaţi peste 'deştepţii' care au contracte de tip fantomatic cu Fondul Naţional de Investiţii şi acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la şmecheria pusă la cale prin Fondul de Investiţii", i-a spus Orban şefului de la Dezvoltare, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul a precizat că există o cerere din partea Primăriei Bucureşti pentru alocarea sumei de 677 de milioane de lei.

"Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane şi mi se pare o neobrăzare să mai formuleze o cerere de 677? Adică vrea să plătim noi factura pentru companii de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva", a replicat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne