Dăncilă îl apără pe Cuc în scandalul TAROM: Nu cred că cineva şi-ar permite să facă aşa ceva

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, că nu crede că ministrul Transporturilor i-ar fi cerut fostului director TAROM Mădălina Mezei să ţină la sol câteva avioane în ziua moţiunii de cenzură cu scopul de a împiedica parlamentari să ajungă la vot.

Întrebată ce măsuri ar lua în cazul în care acuzaţiile se vor dovedi a fi reale, Dăncilă a precizat că ar dispune "demiterea imediată" a lui Răzvan Cuc.

Cât despre faptul că, deşi a negat categoric că ar fi cerut blocarea avioanelor la sol, ministrul Cuc a admis că i-a cerut şefei TAROM să îi spună ce parlamentari vor zbura în ziua moţiunii cu avioanele companiei, preşedintele PSD a precizat: "Este total diferit. După câte înţeleg, ministrul Transporturilor are dreptul să se intereseze dacă sunt anumiţi pasageri. Aşa înţeleg că este regulamentul. Dar acest lucru nu presupune că cineva şi-ar permite să ţină avioanele la sol".

De altfel, premierul demis a insistat asupra faptului că trebuie să aştepte până când va avea la dispoziţie toate datele pentru a se pronunţa cu privire la acuzaţiile împotriva ministrului Cuc.

"Corpul de Control va veni cu toate datele şi atunci voi avea o situaţie a ceea ce s-a întâmplat. Până când nu am toate datele nu pot să spun. Dar am spus că una este ce explică ministrul, una este când am toate datele. Deci am spus că vreau anchetă. Am încredere în oameni şi am încredere în prezumţia de nevinovăţie. Dacă dumneavoastră vreţi să faceţi pe cineva vinovat înainte de a se adeveri un anumit lucru este problemă dumneavoastră, dar vă rog nu îmi puneţi mie în gură aceste...", a susţinut Dăncilă.

În plus, şefa PSD a precizat că este vorba de acuzaţii grave, că "adevărul este mai important decât minciuna" şi că trebuie văzută care este de fapt "realitatea".

"Tocmai spun că este o acuzaţie foarte gravă şi de aceea este grav şi atunci când spunem că este adevărat. Trebuie prima dată să vedem dacă, într-adevăr, se justifică sau nu afirmaţiile noastre. Eu cred că nimeni nu şi-a fi permis să facă aşa ceva. Şi am văzut că sunt informaţii contradictorii, declaraţii contradictorii. Am văzut un pilot care a spus că nu este aşa, am văzut că doamna Mezei a spus că este aşa, deci trebuie să vedem care este realitatea şi pe urmă cred că adevărul este mai important decât minciuna şi cred că în funcţie de toţi factorii pe care îi avem putem merge într-o direcţie sau cealaltă”, a adăugat Dăncilă.

Mai mult, Dăncilă a negat că ar fi ştiut sau că l-ar fi trimis pe Cuc să discute cu Mădălina Mezei înaintea moţiunii de cenzură.

"Eu vă garantez că nu m-a întrebat pe mine înainte, nu am ştiut de dialogul pe care l-a avut cu doamna Mezei, deci nu încercaţi să legaţi de mine acest lucru pentru că nu ar fi nimic real. Eu v-aş fi spus dacă ar fi avut loc... dacă domnul Cuc m-ar fi întrebat sau aş fi avut un dialog", a afirmat şefa PSD.

De asemenea, Dăncilă a subliniat faptul că ea nu este responsabilă de toate discuţiile şi întâlnirile pe care le au miniştrii săi, şi a lansat teoria că poate cineva ar fi vrut să îi facă rău prin acuzaţiile care planează acum asupra ministrului Cuc.

Reamintim, în acest context, că fosta şefă TAROM Mădălina Mezei a declarat la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministrul Cuc a chemat-o la el în birou cu două zile înainte de moţiune pentru a-i cere să ţină la sol câteva avioane în ziua votului crucial pentru PSD, însă Mezei a refuzat pentru că "nu suntem stăpâni de sclavi". Ulterior, Mezei a fost demisă de la conducerea TAROM. Mădălina Mezei fusese numită la şefia TAROM abia în iunie anul acesta, tot de Cuc, şi anterior a fost reprezentantul companiei la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne