Dăncilă, pusă la punct în stil tehnocrat: "Care valori, doamnă? Reprezentaţi incompetenţa, tâlhăria, impunitatea, şmecheria"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Secretarul general al partidului Mişcarea România Împreună, Alin Mituţă, fostul şef al Cabinetului Cioloş, a remarcat ironic, miercuri, că din discursul citit de Viorica Dăncilă în Parlament am aflat cu toţii că una dintre cele patru priorităţi ale României la preşedinţia Consiliului UE este promovarea "Europei valorilor comune", context în care a ţinut să-i transmită un mesaj premierului.

"Care valori, doamnă premier, şi comune cu cine? Tratatul UE spune la articolul 2 că statul de drept e o valoare fundamentală a statelor europene. Numai că dumneavoastră nu pronunţaţi un cuvânt despre statul de drept în tot discursul acesta plicticos de aproape o oră. Dar problema şi mai mare e că dumneavoastră sunteţi premierul unei majorităţi penale, paralele cu statul de drept şi paralele cu valorile UE. Să spuneţi că România va promova "Europa valorilor comune" când tot ce face partidul dumneavoastră de un an şi jumătate încoace e tocmai să se p**e pe ele de valori europene comune e o mare neruşinare.

Valorile şi non-valorile pe care dumneavoastră şi partidul dumneavoastră le promovaţi nu au nimic de-a face cu valorile lumii libere occidentale. Dumneavoastră promovaţi şi reprezentaţi incompetenţa, tâlhăria, impunitatea, şmecheria. Acestea poate că sunt valori comune dumneavoastră, în PSD, dar cu siguranţă nu sunt comune Uniunii Europene.

Nici eu şi nici sutele de mii de oamenii care ies astăzi şi au ieşit în stradă din ianuarie 2017 încoace nu avem nimic în comun cu valorile dumneavoastră. Vreau să ştiţi că nu ne reprezentaţi valorile în care noi credem ci tocmai opusul lor. Credibilitatea dumneavoastră, a partidului dumneavoastră şi, din păcate, a României în Uniunea Europeană este la minimul istoric într-un moment de maximă vizibilitate pentru ţara noastră. Ne distrugeţi viitorul şi nu vă vom ierta."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne