Daniel Barbu nu se "împiedică" de o urmărire penală. Merge mai departe cu candidatura pentru Bruxelles

Daniel Barbu
Daniel Barbu (Epoch Times România)

Pus sub acuzare de DNA în dosarul privind subvenţiile alocate PSD de la bugetul de stat, Daniel Barbu - candidat pe a doua poziţie din partea ALDE la europarlamentare - anunţă că nu îşi va retrage candidatura. Fostul ministru susţine că s-a gândit la acest lucru însă legea nu îi permite să o facă în momentul de faţă, relatează Mediafax.

”Eu sper ca partidul să nu sufere şi şansele sale să nu fie diminuate. În clipa de faţă legea nu îmi permite să mă mai retrag de pe liste în acest moment. Mi-a trecut prin minte, tocmai ca să nu aduc niciun fel de atingere şanselor partidului, care potrivit celor mai multe sondaje sunt evidente”, a afirmat Daniel Barbu.

Întrebat dacă se gândeşte să se retragă după ce obţine mandatul de eurodeputat, acesta a răspuns: „Nu, mandatul, dacă îmi va fi încredinţat, va fi încredinţat de cetăţeni şi totuşi aceştia atârnă mai greu decât procurorii de la DNA”.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă va face un pas în spate, în cazul în care va fi ales europarlamentar, şi va fi trimis în judecată, Daniel Barbu a replicat: „Să ajungem într-o asemenea nefericită situaţie, nu îmi doresc. (...) Îndrăznesc să sper, nu în DNA ca instituţie, ci în profesionalismul şi imparţialitatea procurorilor de caz. De îndată ce va începe faza de probe nădăjduiesc că îşi vor da seama imediat că nu e cazul să continue pe această linie, pentru că faptele sunt verificabile”.