Daniel Day-Lewis abandonează lumea cinematografiei. Motivele sunt necunoscute

Daniel Day-Lewis
Daniel Day-Lewis (variety.com)

Actorul englez Daniel Day-Lewis, considerat unul dintre cei mai buni actori ai generaţiei sale şi câştigătorul a trei Premii Oscar, a anunţat că se retrage din lumea cinematografiei, a raportat miercuri, 21 iunie 2017, ediţia on-line a revistei Variety.

Purtătorul său de cuvânt , Leslee Dart, a confirmat vestea într-un comunicat, dar nu a dat nicio explicaţie referitor la această decizie.

„Daniel Day-Lewis nu va mai lucra ca actor. Este extrem de recunoscător tuturor colaboratorilor săi şi publicului care l-a însoţit de-a lungul tuturor acestor ani. Aceasta este o decizie personală şi nici el şi nici reprezentanţii săi nu vor mai comenta referitor la această hotărâre”, a spus Dart.

Day-Lewis, în vârstă de 60 ani, tocmai a încheiat filmările la Phantom Thread, o peliculă despre lumea modei anilor 50', regizată de Paul Thomas Anderson ce va fi lansată pe 25 decembrie şi unde joacă rolul principal. În acest film, scris chiar de către Thomas Anderson, Day-Lewis face parte dintr-o distribuţie în care apar, de asemenea, Lesley Manville şi Camilla Rutherford.

Daniel Day-Lewis, născut la 29 aprilie 1957, în Kensington, Londra, este un actor englez, de origine evreiască şi anglo-irlandeză. A obţinut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în anii 1990 (pentru rolul din filmul My Left Foot), în 2008 (pentru rolul din filmul There Will Be Blood) şi în 2012 (pentru rolul din filmul Lincoln), ajungând astfel să fie unul dintre cei trei actori din toate timpurile care au câştigat câte trei Premii Oscar pentru rol principal, alături de Walter Brennan şi Jack Nicholson.

Day-Lewis, cunoscut pentru versatilitatea şi talentul de a se transforma şi de a intra în pielea personajelor până la extrem, a fost, de asemenea, un candidat pentru In the Name of the Father (1993) de Jim Sheridan, şi Gangs of New York (2002) de Martin Scorsese.

Unele dintre filmele sale cele mai remarcabile sunt: The Last of the Mohicans (1992), The Age of Innocence (1993), The Crucible (1996), The Boxer (1997) sau Nine (2009).

Fiul poetului Cecil Day-Lewis şi al actriţei Jill Balcon, Daniel Day-Lewis a debutat în cinema la vârsta de 14 ani, în 1971, în filmul Sunday Bloody Sunday dar a atras cu adevărat atenţia criticilor cu filmele My Beautiful Laundrette (1985) şi A Room with a View (1985).

Interpretul, care este cunoscut pentru a fi extrem de selectiv cu privire la acceptarea rolurilor, este căsătorit cu actriţa Rebecca Miller, cu care are trei copii, dar la începutul anilor '90 a avut o relaţie de şase ani cu actriţa franceză Isabelle Adjani, cu care are, de asemenea, un copil.

În luna noiembrie 2014 i-a fost acordat, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham, titlul de Cavaler, devenind astfel Sir Daniel Day-Lewis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură