Daniel Georgescu (Dinamo) - ''Anul acesta dorim titlul''

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)

Daniel Georgescu, preşedintele secţiei de handbal de la Dinamo Bucureşti, a declarat că în acest an competiţional echipa sa doreşte să încheie pe primul loc.

''Avem aproape o nouă echipă. Anul trecut am avut ca obiectiv locurile 1-6, am realizat acest deziderat. Acum avem ca obiectiv podiumul, dar putem să atacăm titlul fără probleme. Anul acesta dorim titlul. Am făcut şapte transferuri. Doi jucători români de echipa naţională şi cinci jucători de peste hotare. Din punctul meu de vedere, anul acesta ne batem pentru titlu cu formaţiile din Constanţa, Baia Mare şi Bacău'', a arătat Daniel Georgescu, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc luni la Sala Dinamo Bucureşti.

Elisabeta Lipă, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, a spus la rândul său: ''Sunt bucuroasă că echipa de handbal nu se mai plimbă prin ţară pentru a juca meciurile de acasă. Am jucat la Braşov, la Călăraşi, la Buzău. Nu a fost plăcut, dar am reuşit să menţinem echipa în Liga Naţională. Acum avem o sală a noastră. Obiectivul este clasarea formaţiei pe podium, la finalul campionatului. De mai mult timp, supremaţia este deţinută de Constanţa, trebuie să spargem acest monopol. Succes în noul an competiţional!''

Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, a spus: ''Dorim să ajutăm sportul bucureştean. O să căutăm soluţii pentru a susţine echipa, astfel handbalul de cea mai înaltă performanţă să se joace la Bucureşti, iar Dinamo să revină printre echipele puternice. Suntem îndrăgostiţi de handbal. O să fim alături de echipă''.

Sebastian Bota, antrenorul principal, a arătat: ''Plecăm la un nou drum, sperăm să fim cu obiectivul îndeplinit. Noi am cerut să fie aduşi jucători de apărare, pentru a întări echipa. Am avut mari probleme în zona centrală a apărării. Vrem să omogenizăm lotul. Remarc profesionalismul jucătorilor din lot".

Clubul Sportiv Dinamo a organizat o conferinţă de presă în care vor fi prezentate noile transferuri ale echipei masculine de handbal pentru sezonul 2014-2015 al Ligii Naţionale. Cei şapte jucători noi sunt doi români şi cinci străini. Cei doi români sunt extrema stângă Alexandru Asoltanei şi portarul Ionuţ Irimuş. Cei cinci străini sunt: interul stânga francez Ibrahima Diaw, pivotul suedez Gustav Rydergard, centrul francez Pierre-Yves Ragot, interul stânga sârb Davor Taskovic şi interul drept croat Jakov Vrankovic.

În palmaresul handbaliştilor dinamovişti se află: Cupa Campionilor Europeni (1965), o finală de Cupa Cupelor (1983), o semifinală în Cupa EHF ( 2004), 12 titluri de campioană, ultimul în anul 2005, trei Cupe ale României în 1979, 1982 şi 1988.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport