Daniela Buruiana a pierdut procesul cu Patapievici, Plesu si Dinescu

Curtea de Apel Bucuresti, a decis, printr-o hotarare irevocabila, ca Daniela Buruiana trebuie sa plateasca daune de cate 30.000 de lei catre Mircea Dinescu, Horia Roman Patapievici si Andrei Plesu, pentru afirmatiile privind colaborarea acestora cu serviciile secrete straine.

In 2002, Andrei Plesu, Mircea Dinescu si Horia Roman Patapievici au dat-o in judecata pe Daniela Buruiana, pentru afirmatiile privind colaborarea lor cu servicii secrete straine. Dosarul a fost solutionat de Tribunalul Bucuresti in favoarea celor trei, insa instanta superioara a decis in 2005 rejudecarea cauzei.

In noiembrie 2007, Tribunalul Bucuresti a admis actiunea celor trei si a obligat-o pe Daniela Buruiana la plata a cate 30.000 de lei catre Dinescu, Plesu si Patapievici, cu titlu de daune morale. De asemenea, instanta a obligat-o pe Daniela Buruiana sa publice intr-un cotidian national hotararea instantei.

Aceasta sentinta a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care a respins calea de atac.

Daniela Buruiana, fost vicepresedinte al Comisiei SRI, sustinea, in 2002, ca va da publicitatii, oficial, ceea ce ea a numit dovezile privind legaturile lui Mircea Dinescu, Andrei Plesu si Horia Roman Patapievici cu unele servicii secrete straine, dupa ce va fi publicata de catre CNSAS lista ofiterilor de Securitate care au facut politie politica. Ea preciza ca va sesiza apoi si institutiile statului, pentru "a-i scoate pe acestia din Colegiul CNSAS".

Daniela Buruiana a mai spus ca in acea perioada facea parte din Comisia SRI si a luat legatura cu ofiteri de informatii si, de asemenea, a avut legaturi directe cu ofiteri SIE, care au confirmat aceste lucruri.

Potrivit lui Buruiana, aceste surse i-au spus ca cei trei erau reprezentanti ai unor servicii de informatii externe, pusi pentru a discredita SRI si anumite "persoane incomode si indezirabile", mai ales in preajma unor evenimente importante.