Danileţ: Magistraţii ar trebui să facă un protest generalizat faţă de mârşăvia din momentul de faţă

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al CSM, a afirmat miercuri, la Europa FM, că magistraţii ar trebui să facă un protest generalizat faţă de Ordonanţa de Urgenţă care modifică legile Justiţiei.

"Eu, vă spun, drept, că sunt pentru un protest generalizat al magistraţilor, faţă de mârşăvia care se întâmplă în momentul de faţă cu legile justiţiei. Legi care ni s-au fluturat anul trecut că îndeplinesc toate condiţiile şi au trecut de CCR şi au fost votate de Parlament, iar astăzi să constatăm că legile sunt incorecte şi incoerente şi ajung să fie modificate prin OUG. Nu cred că există decât o singură şansă: magistraţii să blocheze activitatea, dar să o blocheze definitiv. Dar nu o să vedeţi printre colegii mei, judecători sau procurori cu atâta fermitate, care să facă acest lucru. Din varii motive", a declarat Danileţ.

Întrebat care sunt, în opinia sa, urmările modificărilor aduse ieri de guvern legilor justiţiei, judecătorul a replicat:

"Este un haos generalizat, se vor produce erori mari judiciare, vor cădea capete, vor fi oameni nedreptăţiţi, inclusiv din sistemul judiciar, se vor contesta unii pe alţii … deja apar contestaţii. Deja apar contestaţii la nivelul instituţiilor europene, ceea ce arată că lucrurile nu sunt deloc aşezate şi nu este funcţionabil. E un simulacru de justiţie ceea ce o să facem cu astfel de legi care au ciuntit reforma justiţiei. Ne întoarcem înapoi, sub controlul politic, ceea ce înseamnă ineficienţa justiţiei pentru drepturile omului şi pentru statul de drept."

Reamintim că Guvernul Dăncilă a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea legilor Justiţiei care conţine o serie de prevederi controversate ce au fost criticate dur de preşedintele României, de DNA, de DIICOT, de Opoziţie, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi de procurorul general Augustin Lazăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne