Darius Vâlcov le-a predat procurorilor alte 40 de tablouri

Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov le-a predat procurorilor alte 40 de tablouri, astfel încât numărul total al operelor de artă ale fostului ministru ajunge la peste 150, relatează stiripesurse.

Potrivit sursei citate, Vâlcov încearcă să colaboreze cu procurorilor sperând să îi înduplece pentru a obţine eventual o pedeapsă mai uşoară, deşi ieri procurorii au refuzat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Reamintim că miercuri, membrii Senatului au încuviinţat nouă cerere a DNA de încuviinţare a extinderii urmăririi penale, a reţinerii şi arestării fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov.

Tot astăzi, Vâlcov s-a prezentat în faţa judecătorilor care decid dacă acesta va fi arestat preventiv sau va rămâne în arest la domiciliu. Fostul ministru a fost pus în stare de arest la domiciliu după ce, în urmă cu o săptămână, Senatul a dat undă verde primei cereri vizând arestarea preventivă a fostului ministru.

Ulterior, procurorii DNA au descoperit 101 tablouri semnate de pictori celebri, ascunse de fostul ministru pe la prieteni, prin pereţi, seifuri, pe sub paturi etc. Se pare că Vâlcov ar fi achiziţionat tablourile cu banii primiţi ca mită şi urma sa le vândă într-o galerie de artă pe care intenţiona să o deschidă în Bucureşti.

Mai multe pe acest subiect puteţi citi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne