De ce continuă Partidul Comunist Chinez să atace cibernetic Epoch Times?

Pe 30 iulie, Partidul Comnist Chinez a lansat cel mai mare atac împotriva websitului Epoch Times în limba chineză. Serverul a trebuit să întrerupă serviciul temporar. Traficul pe site s-a dublat de când au fost publicate ştirile despre arestarea ţarului securităţii, Zhou Yongkang.
Pe 30 iulie, Partidul Comnist Chinez a lansat cel mai mare atac împotriva websitului Epoch Times în limba chineză. Serverul a trebuit să întrerupă serviciul temporar. Traficul pe site s-a dublat de când au fost publicate ştirile despre arestarea ţarului securităţii, Zhou Yongkang. (Epoch Times)

Website-ul The Epoch Times în limba chineză a fost atacat de hackeri din China, din nou, pe 30 iulie. Atacul cibernetic a coincis cu ştirile despre lansarea unei investigaţii oficiale împotriva fostului ţar al securităţii interne chineze, Zhou Yongkang.

În ceea ce tehnicienii de la Epoch Times au descris drept cel mai mare atac de până acum, hackerii au desfăşurat un atac DDOS distribuit, însemând că o reţea de computere a bombardat concomitent serverele Epoch Times cu cereri, încercând să sufoce serverele.

În unele zone de pe glob, în timpul atacului care a durat aproximativ 10 ore, cititorii au întâmpinat probleme când au încercat să deschidă paginile Epoch Times în chineză.

Cu toate acestea, nu numai că atacul a eşuat - mai mult, traficul normal al website-ului s-a dublat.

Criza politică majoră

Ce s-a întâmplat de data asta? Cititorii au căutat, iar hackerii au ţintit, un articol al Epoch Times care făcea legătura între soarta lui Zhou Yongkang şi genocidul comis de acesta, împreună cu alţi membrii ai facţiunii loiale fostului lider al Partidului Comunist Chinez (PCC), Jiang Zemin.

Relatările publicate de Epoch Times despre gruparea lui Jiang Zemin din interiorul PCC au atras atenţia cititorilor şi a hackerilor încă de când Wang Lijun, fosta mână dreaptă a fostului membru al Biroului Politic, Bo Xilai, înarmat cu mai multe documente compromiţătoare rău, s-a refugiat la Consulatul Statelor Unite din Chengdu, pe 6 februarie 2012, cerând azil politic.

Epoch Times a relatat că scandalul Wang Lijun a declanşat o criză politică pentru PCC, iar pe 28 şi 29 martie 2012, website-ul Epoch Times a fost luat sever la ochi de unităţile de hacking ale Partidului Comunist, care au atacat serios serverele.

În august 2012, după ce Epoch Times a relatat în exclusivitate complexul caz al lui Bo Xilai şi al soţiei sale, Gu Kalai, chinezii au rămas şocaţi de implicarea cuplului în crime, recoltări forţate de organe, şi trafic de cadavre umane. Începând de pe 20 august, website-ul Epoch Times a suferit, iarăşi, un atac cibernetic de o proporţie fără precedent.

Pe 22 august 2013, în mijlocul procesului lui Bo Xilai, Partidul a lansat un atac cibernetic care a durat 36 de ore împotriva serverelor The Epoch Times.

Rapoartele despre torturile inumane din lagărul de muncă Masanjia, publicate în dimineaţa zilei de 27 mai, 2013, au anticipat vizita lui Xi Jinping în Statele Unite cu mai puţin de o săptămână. Iar hackerii au lansat atacuri mult mai puternice decât cele anterioare, încercând să prăbuşească situl chinez al Epoch Times cu totul.

Previziunile

Aceste atacuri cibernetice repetate ale Partidului împotriva Epoch Times reprezintă o confirmare a ştirilor publicate de ziar.

În timp ce criza din Partid, începută în februarie 2012, era în desfăşurare, cititorii căutau analizele precise şi previziunile neobişnuite cu care ziarul Epoch Times a obişnuit deja publicul chinez.

Când Bo Xilai a căzut de la putere, pe 15 martie, 2012, Epoch Times a prezis nu numai că Bo Xilai va primi o sentinţă mare, dar şi faptul că Zhou Yongkang va fi arestat. Investigaţia asupra lui Zhou anunţată pe iulie 30, 2014, a îndeplinit previziunea făcută cu peste doi ani în urmă.

Alte exemple ale previziunilor care s-au adeverit: demiterea membrilor fostului şi puternicului Comitet pentru Afaceri Legale şi Politice, care devenise un stat în stat, abolirea reeducării prin sistemul lagărelor de muncă, şi demiterea boss-ului din domeniul petrolier, Jiang Jiemen.

După ce a atras interesul cititorilor, Epoch Times a mai prezis că fostul şef al PCC, Jiang Zemin, şi mâna dreaptă a acestuia, Zeng Qinghong, vor fi aduşi în curând în faţa instanţei.

Chang Chinhua, profesor la Institutul de Jurnalism al Universităţii Naţionale Taiwan, a explicat că de când fostul lider al Partidului, Jiang Zemin, a lansat persecuţia împotriva Falun Gong, situaţia Falun Gong a devenit principala, cea mai sensibilă şi cea mai mare problemă a Partidului. De-a lungul timpului, Epoch Times a urmărit şi a relatat cu tenacitate despre Falun Gong, lucru care a determinat oficialii din Partid să intimideze, să hărţuiască şi să atace Epoch Times.

Din cauză că Epoch Times a înţeles principala problemă socială şi politică a Chinei Continentale – masacrarea aderenţilor paşnici ai Falun Gong - a fost capabil să înţeleagă şi să prezică cu acurateţe evenimentele din China.

În 1999, Jiang Zemin a lansat un război împotriva propriei sale naţiuni, căutând să distrugă o practică spirituală practicată de 100 de milioane de chinezi. Amintirea actelor barbare de tortură, a spălării pe creier şi a recoltării forţate de organe pe viu a devenit o greutate de care gruparea lui Jiang nu poate scăpa.

Eforturile grupului de a evita responsabilitatea au declanşat drama care consumă astăzi Partidul şi cea mai mare putere a lumii.

Iar Epoch Times s-a dovedit cel mai responsabil ghid în urmărirea acesteia. Dacă nu credeţi, puteţi întreba hackerii chinezi de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii