De ce n-a apărut Bica la proces? Explicaţia avocatului: "Nu s-a întors în ţară pentru că încă nu e deplasabilă"

Fosta şefă DIICOT Alina Bica n-a mai venit din Costa Rica pentru a participa la procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Alina Bica
Alina Bica (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Fostul procuror-şef DIICOT a fost absentă de la procesul în care este cercetată pentru fapte de corupţie pentru că "încă nu este deplasabilă", a declarat în faţa instanţei, la termenul de marţi, avocatul său, potrivit Mediafax.

"De ce nu s-a prezentat inculpata, a cerut să fie audiată?", a întrebat preşedintele completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe avocatul Alinei Bica.

"Este vorba despre aceeaşi situaţie dovedită prin înscrisurile depuse la termenul iniţial. Pentru termenul de astăzi nu am primit înscrisuri. Nu este în sală, pentru că nu este deplasabilă", a replicat, în sala de judecată, apărătorul fostei şefe a DIICOT.

Totodată, magistratul a subliniat că, din câte a auzit, accidentul Alinei Bica nu a avut loc în Costa Rica, însă avocatul acesteia a explicat că nu are suficiente informaţii şi că tot ceea ce i s-a comunicat din partea clientei sale a depus la dosar. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 2 martie.

Pentru a citi mai mult pe această temă intraţi aici.