De la Guvernul Ponta promisiuni măreţe pentru edilii constănţeni

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (facebook.com)

Asociaţia Comunelor din România, filiala Constanţa a cerut şi ar fi obţinut de la ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, promisiunea modificării Hotărârii de Guvern privind repartizarea bugetului către administraţiile locale. Mai mult, şi ministrul dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, i-ar fi asigurat pe primarii constănţeni că proiectele de alimentare cu apă şi canalizare depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale vor fi transferate la Ministerul Mediului, unde sunt disponibili 275 de milioane de euro în acest scop, relatează evz.ro

Promisiunea unor bani suplimentari s-ar datora eforturilor primăriţei comunei Cumpăna, Mariana Gâju, preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor din România şi şi preşedinte al organizaţiei judeţene a femeilor din PSD care bate, aproape zilnic, drumurile Capitalei. Cum relaţiile dintre şefii ei de partid, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, urmăriţi penal pentru fapte de corupţie., şi conducerea PSD “s-au cam răcit”, primăriţa a găsit culoar direct la miniştrii cabinetului Victor Ponta, scrie evz.ro

După discuţiile cu miniştri Ponta, la finele săptămânii trecute Gâju s-a întâlnit cu primarii de comune din Constanţa şi le-a adus la cunoştinţă “victoriile” reputate la Bucureşti.

Astfel, potrivit primăriţei de Cumpăna, luând la cunoştinţă că “ primarii comunelor constănţene s-au arătat nemulţumiţi de repartizarea sumelor către unităţile administrativ teritoriale conform HG 14/12 ianuarie 2015”, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, ar fi afirmat că “ începând cu luna iunie 2015, se va reveni asupra formulei iniţiale de calcul privind repartizarea sumelor către unităţile administrativ teritoriale”.

Ministrul de Finanţe ar mai fi promis că până la sfârşitul lunii ianuarie articolul 3 din Ordonanţa de Urgenţă 81/2003, care prevede condiţionarea efectuării plăţilor către alţi furnizori numai după achitarea obligaţiilor restante a energiei electrice, va fi abrogat.

Mai mult, Liviu Dragnea le-ar fi oferit edililor constănţeni şansa de a aduce civilizaţia în localităţile din România”. Primăriţa PSD de Cumpăna a explicat că, la întâlnirea pe care Asociaţia Comunelor din România a avut-o cu Liviu Dragnea s-ar fi făcut o comunicare cu privire la existenţa unui fond de 273 milioane de euro, aflat în gestiunea Ministerului Mediului, bani pentru proiectele de alimentare cu apă şi canalizare, ce urmează a fi accesate prin POS MEDIU.

Având în vedere numărul mare de proiecte depus la MDRAP, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Dragnea a cerut reorientarea proiectelor de apă şi canalizare depuse pe acest program, către Ministerul Mediului, afirmat primăriţa, extrem de încântată de ajutorul promis de ministru.

Potrivit evz.ro., primarii constănţeni, membri ai ACOR, nu cred însă în promisiunile Guvernului, pe care le consideră doar vorbe goale, menite să-i convingă să-l mai sprijine o perioadă pe Victor Ponta.

“Din punct de vedere juridic, acest transfer este imposibil. Proiectele noastre au fost depuse pe o axă, un merge aşa. Ar însemna să se redeschidă altă axă de finanţare, proiectele trebuie retrase şi redepuse pe axa nou deschisă. “ a comentat pentru evz.ro. primarul PNL al comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.

Cât despre sprijinul de care se bucură PSD în judeţul lui Radu Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu, reamintim că Mazăre ameninţa, acum ceva vreme, că dacă Ponta nu-l face jupân peste portul Constanţa, aşa cum i-a promis, PSD poate să îşi ia la revedere de la voturile contănţenilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne