De la primărie, la puşcărie? Edil abia ales condamnat la şase ani cu executare

Mircia Muntean a fost condamnat la închisoare cu executare la doar câteva zile după ce concetăţenii săi l-au reales primar.
(photos.com)

UPDATE. Primarul ales al municipiului Deva, Mircia Muntean, a anunţat sâmbătă că va ataca, cu apel, sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

* * *

Proaspăt ales primar al municipiului Deva, Mircia Muntean a primit o condamnare de şase ani de închisoare cu executare, relatează digi24.ro. Edilul a fost condamnat la 2 ani pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pedeapsa a fost contopită cu cea de 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Muntean (PSRO) a condus Primăria Deva timp de 16 ani (1996-2012) de-a lungul cărora a trecut prin PNL, UNPR, PDL şi PSD. La ultimele alegeri, Mircia Muntean a ales să candideze sub sigla partidului lui Mircea Geoană.

Primarul a fost condamnat definitiv în septembrie 2013 la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mai mult, primarul, cunoscut sub titulatura 4x4 a devenit celebru în întreaga ţară după ce, în octombrie 2014, a fost implicat într-un accident rutier după care a încercat să fugă şi să se ascundă în tufişuri. Poliţiştii au descoperit că avea o alcoolemie de peste 1g la litru alcool pur în sânge. Fostul deputat a reuşit atunci să lovească trei autovehicule.

În pofida problemelor sale penale, Muntean a obţinut 35,64% din voturile concetăţenilor săi, cu circa zece procente mai mult decât candidatul PNL, Petru Mărginean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne