Debut populist de mandat. Dragnea susţine că va încerca anularea pensiilor speciale pentru parlamentari

Lider al partidului care a fost marele promotor al legii prin care parlamentarii primesc pensii speciale, Dragnea susţine că va încerca anularea acestui privilegiu pe care colegii săi l-au votat şi îi acuză de ipocrizie pe liderii opoziţiei, pe motiv că nu fac gesturi din care să rezulte că şi ei vor să renunţe la pensii.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a promis că, dacă nu vor exista probleme constituţionale, va anula pensiile speciale de care beneficiază parlamentarii şi i-a acuzat de ipocrizie pe Raluca Turcan, Traian Băsescu precum şi pe Nicuşor Dan, care, la vremea când a fost votată legea pensiilor speciale nici nu era în Parlament.

"Aşa cum am spus mai demult, mi-am depus demisia în aşa fel încât să am mai puţin cu o zi din acest mandat, pentru că nu vreau ca eu să beneficiez de prevederile legii prin care se stabilesc indemnizaţii speciale pentru parlamentari atunci când ies la pensie. Aş vrea să fie bine înţeles acest semnal de către toţi parlamentarii, în special de parlamentarii noi — o să le spun şi colegilor mei la grupuri — nu voi mai accepta, ca preşedinte al partidului, ca în acest Parlament să se iniţieze sau să se adopte vreun act normativ prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari. Întâi măsuri pentru cei care ne-au ales şi abia la final pentru cei care sunt aleşi", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, la Palatul Parlamentului.

Dragnea a mai precizat că la finalul mandatului de deputat care a început marţi îşi va da demisia şi i-a acuzat de ipocrizie pe liderii opoziţiei, susţinând că se aştepta ca şi aceştia să facă la fel. Dragnea nu a explicat cum ar fi putut Băsescu şi Dan să-şi dea demisia din vechiul Parlament, în condiţiile în care aceştia abia îşi încep mandatul.

"M-aş fi aşteptat, de asemenea, şi de la cei trei preşedinţi — Raluca Turcan (PNL), Traian Băsescu (PMP) şi Nicuşor Dan (USR)—, care anunţau că fac demersuri să îmi invalideze mandatul să facă astfel de gesturi. Ar fi putut să facă acelaşi lucru şi să arate că nu sunt ipocriţi. Au criticat această lege la vremea respectivă spunând în spate colegilor mei că ei critică pentru că aşa au ordin de la partid, dar ei vor să beneficieze de această lege", a susţinut Dragnea.

Reamintim că la momentul votării legii pensiilor speciale, partidul lui Nicuşor Dan era departe de a fi intrat în Parlament iar PNL-ul şi PMP-ul s-au opus acestei legi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne