Decizia Curţii Supreme este definitivă: Darius Vâlcov rămâne după gratii

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)

Magistraţii Curţii Supreme au decis vineri, în mod definitiv, prelungirea arestului preventiv în cazul lui lui Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe acuzat de efectuarea de operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora.

De altfel, instanţa supremă a decis anterior menţinerea măsurii de arest preventiv în cazul lui Vâlcov şi în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate. Şi în acest dosar, în care este arestat încă din 2 aprilie, decizia este definitivă.

Vâlcov mai este suspectat că ar fi folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme deţinute de acesta, dar administrate prin interpuşi.

Mai multe despre dosarul lui Vâlcov puteţi citi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.