Decizie favorabilă luată pentru clubul CFR Cluj la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)

În urma deciziei favorabile a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, clubul de fotbal CFR 1907 Cluj şi-a recuperat cele 24 de puncte cu care fusese sancţionat de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române. Gruparea ardeleană a fost înştiinţată vineri dimineaţa despre rezoluţia favorabilă a procesului de la TAS.

''În acest moment CFR se clasează pe poziţia a treia, poziţie meritată şi muncită de toţi antrenorii şi jucătorii care pe tot parcursul acestui sezon au dat totul, având încredere că CFR este o echipă de top!'', a anunţat un comunicat al echipei clujene.

Decizia TAS a anulat deciziile comisiilor Federaţiei Române de Fotbal şi a suspendat procedurile disciplinare deschise de FRF până la soluţionarea procesului de insolvenţă în care este implicat clubul CFR Cluj.

''După publicarea motivării acestei decizii, Federaţia Română de Fotbal va analiza oportunitatea utilizării ultimei căi de atac împotriva deciziei'', precizează FRF într-un comunicat.

Clubul clujean a fost reprezentat la Lausanne de avocatul Jorge Ibarrola, de la firma Libbra Law (Lausanne), iar cauza a fost judecată de englezul Mark Hovell (Manchester). Cheltuielile de judecată, al căror cuantum va fi determinat ulterior, vor fi achitate de FRF, care va trebui să achite şi 3.000 de franci elveţieni clubului din Cluj-Napoca, tot pentru cheltuieli de judecată.

În data de 4 februarie, clubul CFR 1907 Cluj a fost penalizat cu 24 de puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, din cauza neachitării datoriilor către mai mulţi jucători. Formaţia ardeleană a fost sancţionată cu câte patru puncte, în urma neexecutării hotărârilor luate de Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (NSL), pentru datorii în cazul foştilor săi jucători Ionel Stana, Laszlo Sepsi, Vasile Maftei (în două speţe), Claudiu Voiculet şi Ioan Hora.

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a respins, în şedinţa sa din 19 februarie, apelul depus de CFR Cluj, care s-a adresat TAS pe 10 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport