Declaraţie PN: Niciun fel de unionişti nu omoară Moldova aşa cum o face guvernarea condusă de PD şi Vlad Plahotniuc

Basarabenii semnează pentru unire
Basarabenii semnează pentru unire (Epoch Times România)

Fracţiunea politică „Partidul Nostru”, condusă de Renato Usatîi, care în prezent se află la Moscova, consideră că autorităţile de la Chişinău, în frunte cu Partidul Democrat al lui Vlad Plahotniuc, distrug constant statalitatea moldovenească.

„Un regret deloc mai mic este şi faptul că Partidul Socialiştilor al preşedintelui Igor Dodon nu doar că nu face nimic pentru lupta reală cu regimul, dar a şi încheiat cu acesta o înţelegere de cartel fiind partenerul mai mic”, se arată într-o declaraţie a Partidului Nostru (PN).

În ultimele zile, partidele aşa-zis pro-europene împreună cu socialiştii dansează un nou „tango”: primii organizează declaraţii ale primarilor şi consilierilor lor în privinţa unirii Moldovei cu România, iar ceilalţi, la fel de aprig, iniţiază declaraţii împotriva „unirii”. Potrivit conducerii PN, în dansul lor, aceşti „băieţi buni” nu doar încearcă să atragă şi alte partide, dar şi întreaga societate a Republicii Moldova.

În documentele sale de program, Partidului Nostru a indicat că pledează pentru independenţa, statalitatea şi neutralitatea Moldovei, împotriva lichidării statului prin alipirea la oricare alte state.

Cel mai bun răspuns la orice tentative de a distruge Moldova, inclusiv prin alipirea la România, ar fi fortificarea reală a statalităţii moldoveneşti, transformarea statului în unul funcţional, democratic, de drept şi prosper, cetăţenii căruia şi-ar fi dorit un viitor în acesta pentru ei, copiii şi nepoţii lor. Din păcate, astăzi, niciun fel de unionişti nu omoară Moldova aşa cum o face propria guvernare, condusă de Partidul Democrat al lui Vladimir Plahotniuc”, se mai arată în declaraţia PN.

Furtul miliardelor din sistemul bancar, corupţia, justiţia servilă, CEC-ul de buzunar, propaganda în stil „Goebbels”, sărăcia strigătoare la cer, instituţiile nefuncţionale, părăsirea masivă a statului de către cetăţeni – iată agenda reală a problemelor asupra cărora ar trebui să lucreze orice guvernare responsabilă, consideră conducerea fracţiunii. Totuşi, guvernarea de la Chişinău inventează orice teme pentru a distrage atenţia oamenilor de la problemele reale cu scopul de a continua să jefuiască poporul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe