Defilare de politicieni la Înalta Curte

Elena Udrea, Sebastian Ghiţă, Viorel Hrebenciuc, Darius Vâlcov şi Gabriel Sandu se vor prezenta joi în faţa magistraţilor Înaltei Curţi.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

La Înalta Curte vor apărea joi mai multe "VIP-uri" politice decât se strâng în Parlament aflat acum în vacanţă. Elena Udrea, Sebastian Ghiţă, Viorel Hrebenciuc, Darius Vâlcov, Gabriel Sandu vor apărea astăzi în faţa magistraţilor. Pe lângă ei, se vor prezenta la ICCJ şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, relatează digi24.ro.

Pusă sub acuzare în mai multe dosare penale, Udrea are termen joi în dosarul Gala Bute, dosar în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene.

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, precum şi fostul ministru Gabriel Sandu ajung în faţa instanţei pentru dosarul Microsoft, dosar în care se vorbeşte de o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro.

La rândul său, fosta eminenţă cenuşie a PSD, Viorel Hrebenciuc, va da socoteală astăzi pentru implicarea în dosarul uriaşelor retrocedări de păduri, dosar în care şi-a recunoscut vina după ce şi fiul său a ajuns după gratii, în arest preventiv. Hrebenciuc a recunoscut că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimb, fostul deputat urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său.

Marele iubitor de tablouri Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe în timpul guvernării Ponta, apare într-un proces în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar, senator şi ministru. Vâlcov este acuzat că, în perioada în care a fost primar al oraşului Slatina, lua comision de 20% din contractele publice. Reamintim că lui Vâlcov procurorii i-au descoperit o mulţime de tablouri, ascunse în cele mai diverse locuri posibile.

Printre inculpaţii celebri ce apar azi în instanţă este şi Sebastian Ghiţă, apropiat al fostului premier Ponta şi titular a 4 dosare penale. Ghiţă este acuzat de o paletă largă de infracţiuni, de la fapte de corupţie la şantaj.

Articolul integral poate fi citi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne