Delegaţia OMS care investighează originea COVID19 nu va vizita laboratoarele din Wuhan

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luni că nu va vizita Institutul de Virologie Wuhan în timpul investigaţiei sale despre originile coronavirusului, în ciuda faptului că laboratorul deţinea probe de coronavirus care erau aproape exact aceleaşi ca cele care au provocat o pandemie.

OMS a declarat că misiunea trimisă în China va căuta doar „să promoveze înţelegerea fenomenului privind modul în care animalele găzduiesc Covid-19 şi să stabilească modul în care boala a sărit de la animale la oameni”.

După cum remarcă The Independent, anunţul sugerează că teoria virusului modificată sau care se scurge din laboratorul din Wuhan a fost deja repudiată complet de OMS.

Cu toate acestea, este un fapt cunoscut că în Institutul de Virologie Wuhan se desfăşurau programe de îmbunatăţire a capacităţilor coronavirusurilor de liliac, inclusiv pentru a obţine transmisibilitate umană, din 2015, sub conducerea dr Shi Zhengli, inclusiv cu finanţare din partea administraţiei Obama, prin National Institute of Health (NIH), program supervizat de dr. Anthony Fauci.

Aşa cum arăta un medic australian, China nu a explicat niciodată lipsa tulpinilor care să demonstreze mutaţia virusului între specii, cu care ar putea proba că un asemenea proces a avut loc. Mai mult, autorităţile medicale chineze nici măcar nu caută asemenea tulpini, un detaliu surprinzător, având în vedere că ar închide controversele privitoare la modul de apariţie al virusului Wuhan.

La opt luni de la apariţia focarului în China, autorităţile medicale ale Partidului Comunist Chinez nu au descoperit nici un pacient zero şi nici un mod de apariţie a bolii. Iniţial, regimul de la Beijing a propagat varianta că focarul de virus Wuhan ar fi apărut în piaţa de animale vii Huanan din Wuhan, însă această teorie a fost oficial respinsă de Gao Fu, şeful agenţiilor publice de sănătate ale Chinei, la sfârşitul lunii mai, într-o conferinţă de presă.

OMS a refuzat să ofere orice detalii despre locaţiile pe care le va vizita în timpul anchetei sale din China, acest scenariu fiind o repetare a celui petrecut la începutul pandemiei, când o echipă a agenţiei ONU a reuşit să viziteze China după îndelungi tergiversări din partea regimului comunist.

După cum observă raportul The Independent, „Laboratorul avea, de aproape zece ani, un eşantion de coronavirus care s-a dovedit 96,2% identic ca secvenţă genomică cu Covid-19. Acest lucru a determinat speculaţii despre originea virusului ... ”

Instiututul de Virologie Wuhan avea, de aproape zece ani, un eşantion de coronavirus care s-a dovedit 96,2% identic ca secvenţă genomică cu Covid-19 - The Independent

Mai mulţi cercetători şi oameni de ştiinţă de seamă au remarcat, de asemenea, că laboratorul trebuie cercetat având în vedere acest fapt.

De asemenea, a apărut anterior că Institutul de Virologie din Wuhan a preluat (inclusiv fraudulos, dintr-un institut canadian) unii dintre cei mai mortali patogeni din lume cu doar câteva săptămâni înainte de izbucnirea focarului de virus Wuhan.

Mai multe agenţii de informaţii au cerut şi investigarea laboratorului Wuhan, inclusiv un fost şef al MI6.

Recenta evoluţie survine pe fondul rapoartelor potrivit cărora virologi chinezi au fugit din Hong Kong şi s-au refugiat în Occident cu dovezi împotriva Partidului Comunist Chinez, privitoare la rolul său în pandemia virusului Wuhan.

OMS s-a plâns anterior că nu a fost „invitată” de China să investigheze focarul şi a fost criticată continuu pentru transmiterea propagandei şi variantelor oficiale ale regimului comunist cu privire la pandemie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe