Delirant: un atlet rus de 2,15 metri scos cu forţa din avion pentru că e prea înalt (video)

Din cauza înălţimii de 2,15 metri, un atlet nu îşi putea poziţiona picioarele în spaţiul corespondent scaunului pentru care a plătit biletul de avion.

Alexandr Kimérov
Alexandr Kimérov (captură video)

Jucătorul rus de volei Alexandr Kimérov a fost obligat (cu poliţia!) să coboare din avionul liniei aeriene ruse Pobeda, singurul operator low-cost din Rusia, deoarece datorită înălţimii pe care o are, de 2,15 metri, picioarele nu-i încăpeau în spaţiul corespunzător scaunului său.

Alexandr Kimérov
Alexandr Kimérov

Alexandr Kimérov
Alexandr Kimérov

Când a constatat că efectiv nu putea să-şi ocupe scaunul pe care îl rezervase, jucătorul de la FC Fakel Voronezh a schimbat locul cu un alt pasager situat în zona ieşirii de urgenţă, singurul loc unde spaţiul era mai mare.

Cu toate acestea, personalul companiei aeriene Pobeda l-au obligat să se întoarcă la locul său cu argumentul că nu a plătit 999 de ruble (circa 15 euro) supliment pentru a alege unde să se aşeze, potrivit ziarului Kommersant.

"Suntem o companie low-cost şi vindem biletele foarte ieftin, astfel încât câştigurile noastre sunt serviciile complementare. Dacă toţi pasagerii noştri îşi schimbă locurile, aceste servicii nu mai au sens", a declarat purtătoarea de cuvânt a companiei aeriene Pobeda, Elena Selivanova.

După ce a revenit la locul său, Kimérov, în vârstă de 20 ani, nu a avut de ales şi a scos picioarele lungi pe coridor, lucru interzis în standardele de siguranţă aeriană.

În ciuda plângerilor mai multor pasageri, care au cerut ca jucătorul să fie lăsat să stea în zona ieşirii de urgenţă, personalul de bord a chemat poliţia să-l dea jos pe atlet din avion.

Dar deliriul nu a fost suficient. Compania aeriană Pobeda intenţionează să-l ducă în faţa instanţei de judecată pe Kimérov considerându-l vinovat pentru întârzierea înregistrată de zborul între oraşul Samara de pe râul Volga şi Moscova.

"Am suferit pierderi din cauza unei întârzieri de o jumătate de oră. Acum ne aflăm în fază de cuantificare a sumei şi apoi vom merge la justiţie", transmite Selivanova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură