Democraţii americani cer republicanilor front comun împotriva documentelor dezvăluite. Rusia considerată inamicul numărul unu

Democrata Nancy Pelosi a făcut apel ca republicanii să nu folosească emailurile hackuite ale Partidului Democrat în campania prezidenţială, susţinând că hackul – pentru care a fost învinuit Kremlinul - reprezintă un atac asupra procesului electoral democrat.
Democrata Nancy Pelosi
Democrata Nancy Pelosi (Captură Foto)

Lidera minorităţii din Camera Reprezentaţilor a SUA, democrata Nancy Pelosi, cere liderilor Partidului Republican să renunţe la folosirea emailurilor hackuite ale democraţilor ca o armă de campanie înaintea alegerilor prezidenţiale americane din luna noiembrie.

Într-o scrisoare trimisă marţi preşedintelui Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan, Pelosi a declarat că infiltrarea în reţelele de calculatoare ale Comitetului Naţional Democrat (CND) şi ale Comitetului Democrat pentru Campania Congresională (CDCC) – hacking asociat cu serviciile ruse de informaţii – marchează “un atac fără precedent asupra sanctităţii procesului nostru democratic”.

Pelosi a cerut democraţilor şi republicanilor să îşi unească forţele şi să creeze un “front comun în faţa încercărilor Rusiei de a manipula voinţa poporului american”.

“Trebuie să ne unim şi să spunem că apărarea democraţiei în faţa amestecului Rusiei este mai importantă decât orice avantaj sau dezavantaj în aceste alegeri”, a scris Pelosi.

“Sper că vă veţi opune alături de mine utilizării în această campanie, de către Comitetul Congresional Naţional Republican şi CDCC, a oricăror documente obţinute în urma atacurilor cibernetice criminale ruseşti”.

Scrisoarea a fost trimisă la câteva zile după ce Guccifer 2.0, un hacker cu presupuse legături ruseşti, a publicat o serie de documente ale CDCC referitoare la mai multe subiecte.

Pe scurt, Guccifer 2.0 a declarat că documentele provin dintr-un “fişier al calculatorului lui Nancy Pelosi” – o afirmaţie negată de aceasta, susţinând că ea nu dispune de un calculator personal la CDCC.

Majoritatea documentelor se refereau la aspecte interne ale taberei democrate, precum cheltuieli de campanie sau instrucţiuni pentru personalul campaniei.

Rusia a început să fie învinuită de spargerea serverelor de email şi a computerelor personale după ce organizaţia WikiLeaks a publicat emailuri ale Convenţiei Democrate care ilustrau fraudarea alegerilor în cadrul partidului, propulsând-o pe Hillary Clinton drept candidat unic la prezidenţiale, în defavoarea socialistului Bernie Sanders.

Oficiali democraţi de rang înalt au continuat să învinuiască Rusia, în ciuda negării vehemente a Kremlinului, chiar şi după ce moartea suspectă a unui angajat al Convenţiei Democrate - Seth Rich - a fost urmată de un interviu acordat unui post olandez de televiziune în care fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a implicat faptul că Rich ar fi lucrat pentru el, atrăgând atenţia că incidentul respectiv va avea consecinţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe