Deputat PNL: Iei trei cagule, dai 2.000 de euro şi ştirea e gata, să trăiască domnul Putin!

Ştirea despre presupuşii traficanţi de arme români serveşte interesele lui Putin, miza reală fiind Ucraina, susţine deputatul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Oricât ar sugera – şi el! – că e o victimă a Binomului şi că în România zburdă traficanţii cu cagule şi tancuri sub înalta protecţie a Guvernului, concluzia va fi aceasta: Stuart Ramsay este un clovn al meseriei sale, care ar trebui să se ocupe cel mult de ştiri inventate cu Justin Bieber, în niciun caz cu teme serioase. Un clovn care, mai grav, a servit, împotriva României şi Ucrainei, interesele unui dictator scund şi ambiţios al cărui nume rimează cu Stalin", scrie, pe blogurile Adevărul, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Miza ştirii scornite de clovnul serviabil de la Sky News nu a fost România. Ţinta – aşa cum veţi putea vedea urmărind modul în care ideile lui Ramsay au fost rostogolite de media rusă – a fost Ucraina. Modalitatea în care, ce să vezi, se scurg armele din mâinile adversarilor lui Putin taman în braţele teroriştilor de la Paris. Ucraina e de vină, domnilor, nu mai cercetaţi inutil filierele ruseşti de arme, faceţi ceva împotriva acestui stat nefuncţional – asta voia să ne spună domnul de la Sky News.

România a intrat în poveste pentru că servea grozav din punct de vedere geografic – demonstra o rută logică şi, mai ales, părea genul de stat bleg din Estul Europei care nu ştie să reacţioneze la astfel de făcături. Iei trei cagule din benzinărie, dai 2.000 de euro şi ştirea e gata, să trăiască domnul Putin", adaugă autorul articolului, ce poate fi citit integral aici

Reamintim că, recent, jurnaliştii de la Sky News au publicat un reportaj în care acreditează ideea că o bandă de traficanţi români vinde arme şi muniţie aduse din Ucraina, oricui, fie el spărgător de bănci sau terorist.

“Nu există niciun subterfugiu. Ştiau că suntem o organizaţie de presă care vrea să ilustreze că obţinerea unei arme este relativ uşoară şi credeau că le vom cumpăra (…). Ideea este că nu le pasă cine suntem, atât timp cât eram dispuşi să plătim. Pe parcursul întâlnirii, au spus clar că vor vinde oricui: spărgător de bănci, criminal în masă sau terorist, nu făceau nicio distincţie”, scria Sky News despre presupuşii traficanţi români. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Ulterior, DIICOT i-a reţinut pentru 24 de ore pe bărbaţii care apăreau în filmul făcut de englez, iar intermediarul întâlnirii între români şi jurnaliştii Sky News a declarat că materialul a fost regizat. Practic, britanicii i-ar fi plătit pe români pentru a juca rolul unor traficanţi, spunându-le ce replici să spună şi inclusiv ce tip de haine să poarte.