Deputat PNL: PSD a angajat peste 58.000 de funcţionari publici în ultimii doi ani şi jumătate

Lucian Heius
Lucian Heius (Facebook)

Guvernul PSD a angajat peste 58.000 de funcţionari publici în ultimii doi ani şi jumătate în diverse instituţii ale statului, 90% dintre aceştia fiind încadraţi în structurile centrale, a declarat preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş.

Potrivit deputatului, preluat de Newsweek.ro, România se află în situaţia în care costurile de funcţionare ale statului sunt foarte mari, iar birocraţia este excesivă, iar acest lucru are repercusiuni în principal asupra mediului privat.

„Costurile de funcţionare ale statului român sunt prea mari. Aceasta este cea mai mare problemă cu care se confruntă România, astăzi: costurile pe de o parte şi birocraţia excesivă, pe cealaltă parte. Şi atunci s-au făcut primii paşi pentru a reduce birocraţia şi pentru a reduce costurile.

Vă pot spune o cifră clară şi corectă: în doi ani şi jumătate guvernul PSD a încadrat ca funcţionari publici - 90% dintre aceşti oameni în aparatul central, 58.234 de oameni. A crescut numărul de bugetari cu acest număr. Nu este normal să fie aşa ceva", a declarat deputatul liberal în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai precizat că numărul mare al ministerelor a determinat şi o creştere a direcţiilor deconcentrate ale statului din judeţe. În aceste condiţii, odată cu reorganizarea ministerelor vor urma comasări de agenţii guvernamentale şi analize la nivel de judeţe pentru a se vedea în ce măsură se va putea proceda la fel şi în cazul direcţiilor deconcentrate.

"S-au inventat prea multe instituţii care nu fac altceva decât să ne sufoce, în primul rând, pe cei care lucrează în mediul privat", a concluzionat deputatul Lucian Heiuş.