Deputat PNL: PSD guvernează cinic. Dă 2 lei/zi pentru hrana unui elev dar taie 1 miliard de la Educaţie

.
. (abcjuridic.ro)

Cu toate că atât premierul cât şi ministrul de Finanţe au etichetat rectificarea bugetară ca fiind una „pozitivă”, în realitate aceasta s-a dovedit a fi cel puţin una controversată, generând un val de critici. Printre nemulţumiţi se numără şi deputatul PNL Antoneta Ioniţă, care trage un semnal de alarmă asupra faptului că Ministerului Educaţiei i-a fost „tăiat” din buget 1 miliard de lei, în contextul în care statul oferă pe zi pentru hrana unui elev „fabuloasa” sumă de 2 lei, „o sumă demnă de ţările aflate în disoluţie”, după cum afirmă aceasta.

„Recenta rectificare bugetară arată dimensiunea modului arbitrar în care PSD şi ALDE înţeleg să ia decizii defavorabile pentru români. Victimă, şi de această dată, este Ministerul Educaţiei, acolo unde rectificarea înseamnă o diminuare cu un miliard de lei a bugetului. Viorica Dăncilă a înţeles să taie bugetul Educaţiei în loc să se gândească cum să folosească aceşti bani pentru alte cheltuieli ale ministerului. De exemplu, ar fi putut să suplimenteze programele pentru hrana elevilor din învăţământul primar şi gimnazial. România, ţară a Uniunii Europene, oferă elevilor români prin programul ‘Cornul şi Laptele’ şi programul ‘Fructe şi Legume în şcoli’ doar 2 lei/zi pentru un elev. Este o sumă demnă de ţările aflate în disoluţie”, a declarat deputatul PNL, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Ioniţă mai adaugă că, deşi România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la capitolul finanţare, procentul în PIB al Educaţiei a scăzut de la 3,02% la 2,9%, iar bugetul cercetării a scăzut la 0,15% de la 0,18%, astfel că cele două domenii au pierdut, în total, 1,4 miliarde de lei.

Deputata mai acuză PSD-ul că guvernează cinic şi iresponsabil, contribuind la scufundarea României.

„PSD continuă să spere că o şcoală aflată în derivă înseamnă oameni mai puţin siguri pe ei, dependenţi de stat şi de ajutoare, uşor de manipulat şi de păcălit cu tot felul de promisiuni găunoase. Guvernările PSD şi-au demonstrat dispreţul pe care acest partid l-a avut şi îl are faţă de şcoală, faţă de elevi şi de familiile lor, faţă de cadrele didactice şi, mai ales, faţă de cum va arăta România peste 15 sau 20 de ani. În realitate, şi aşa cum ne-a obişnuit, PSD clamează o rectificare bugetară pozitivă, dar specialiştii vorbesc despre cifre mincinoase şi o realitate catastrofală. Stoparea investiţiilor publice îşi arată efectele asupra economiei reale şi, implicit, asupra veniturilor bugetare, astfel că guvernul taie de unde apucă şi de unde speră că vor avea de înfruntat mai puţine revolte. Cu astfel de guvernare iresponsabilă şi ineficientă, rămânem la coada Europei civilizate la sănătate, la educaţie şi vom continua să asistăm neputincioşi la exodul tinerilor şi la scufundarea României”, a conchis deputatul liberal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne