Deputat PSD contestă sloganul "Noaptea, ca hoţii!": "Dacă era vară, era ziua"

Devenit emblematic pentru protestele declanşate de OUG 13, sloganul "Noaptea, ca hoţii!" e contestat de un deputat PSD, acesta susţinând că dacă ar fi fost vară, ar fi fost lumină la ora la care Guvernul a adoptat actul normativ ce dezincriminează mascat infracţiunile de serviciu.
Ziua a noua de proteste în Piaţa Victoriei
Ziua a noua de proteste în Piaţa Victoriei (Florin Chirilă/Epoch Times)

Deputatul PSD Sorin Bota a contestat sloganul "Noaptea, ca hoţii", slogan prin care protestatarii critică modul în care Guvernul Grindeanu a adoptat noaptea, pe furiş, ordonanţa privind modificarea codurilor penale. Potrivit lui Bota, aceste vorbe nu îşi au rostul, căci OUG 13 a fost adoptată, de fapt, ziua mai târziu şi dacă era vară ar fi fost lumină la ora cu pricina.

Invitat la Realitatea TV, deputatul a insistat că ordonanţa nu a fost adoptată "noaptea, ca hoţii".

"A început şedinţa târziu şi s-a terminat târziu. Dacă eram vara, dacă eram după 1 mai era ziua încă la ora respectivă, aşa că nu e noaptea ca hoţii", a spus Bota.

"Vă spun doar că a fost în cursul zilei, mai târziu, s-a întunecat..", a insistat deputatul, de parcă marea problemă a acestei ordonanţe ar fi fost ora la care s-a adoptat, nu conţinutul ei şi faptul că nu a fost rodul unor consultări cu cei în drept (nici măcar avizul DNA nu a fost aşteptat) ci actul de voinţă a doar câtorva persoane.

Reamintim că sute de mii de oameni au protestat pe străzi în toată România strigând, printre altele, ''noaptea, ca hoţii'', revoltaţi că Guvernul şi-a permis să modifice legislaţia penală a ţării în materie de infracţiuni în serviciu, pe furiş, printr-o ordonanţă al cărei conţinut îi favoriza pe corupţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne