Deputat USR: Operaţiunea "Make Dragnea credibile again" a eşuat lamentabil!

În plină ofensivă de salvare a penalilor şi averilor lor, prin ordonanţe de urgenţă vizând graţierea şi modificarea Codului Penal, Liviu Dragnea, alături de "premierul marionetă" Sorin Grindeanu, a trecut Oceanul pentru a-şi cosmetiza imaginea, reamarca, pe Facebook, deputatul USR Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Cornel Brad)

"Liderul PSD a plătit bine (din banii cui??) pentru a se putea trage într-o poză la masă cu noul preşedinte american, Donald Trump. Scopul este să le arate românilor că în ciuda condamnării penale şi a derapajelor guvernului său de la statul de drept este frecventabil, ba chiar ”invitat şi respectat” de partenerii externi importanţi ai României.", opinează Matei Dobrovie, în contexul în care recent, pe contul de Facebook al lui Dragnea au apărut fotografii - cel mai probabil făcute cu telefonul mobil, având în vedere cât sunt de neclare şi tremurate - cu preşedintele PSD pe lângă masa lui Trump.

Însă, potrivit deputatului, demersul de legitimare şi de cosmetizare a imaginii iniţiat de Dragnea - foarte probabil pe banii Camerei Deputaţilor - adică ai contribuabililor, este însă unul ridicol".

"SUA nu vor tolera atacurile la adresa justiţiei şi amputarea instituţiilor anti-corupţie. Oricât de ferm i-ar cere ministrul de Externe ambasadorului american să vorbească mai întâi cu el, şi abia apoi cu presa, nu îi poţi pune pumnul în gură acestuia.", consideră Matei Dobrovie.

În opinia deputatului USR, "Operaţiunea Make Dragnea credible again a eşuat lamentabil", căci, chiar dacă a plătit o sumă mare pentru ca să se apropie de Trump "şi să fure puţină popularitate", liderul PSD nu se poate bizui pe sprijinul americanilor pentru ce urmează să facă. Se pare că are planuri mari – să-l suspende pe Iohannis şi să-i ia locul în fruntea ţării.

Nu în ultimul rând, deputatul ridică întrebarea dacă deplasarea lui Dragnea peste Ocean a fost plătită de Camera Deputaţilor sau de partid.

"Că tot veni vorba de plăţi, vă mai amintiţi de articolul acele din cotidianul britanic The Independent ultra-elogios la adresa liderului condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care ni-l prezenta ca pe o adevărată stea a estului. Autorul articolului, Denis MacShane, fost ministru britanic al Afacerilor Europene în 2002-2005, a fost condamnat la şase luni de închisoare, dintre care trei cu executare, pentru prezentarea unor deconturi false.

Elliott Broidy, vicepreşedinte al Comitetului pentru învestire a lui Trump, care l-a invitat pe Dragnea, a recunoscut că a oferit mită în valoare de un milion de dolari unor oficiali ai statului New York. Procuratura a cerut patru ani de închisoare pentru el, dar acesta a scăpat de puşcărie pe cauţiune. Concluzia: Cine se aseamănă se adună.

Ataşez memorandumul intern al Camerei Deputaţilor privind vizita domnului Dragnea în SUA. Dacă era într-adevăr o acţiune finanţată de partid, de ce s-a mai discutat deplasarea în Biroul Permanent şi se prevede că vor fi decontate cheltuielile la întoarcerea în ţară? Mai interesant este că nu sunt indicate sume. Aşteptăm ca domnul Dragnea să ne lumineze cine a plătit pentru exerciţiul său de imagine - poporul sau partidul. http://media.hotnews.ro/…/document-2017-01-20-21545378-0-me…", concluzionează deputatul.

Reamintim că Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au participat, în aceste zile, la o serie de evenimente legate de învestirea noului preşedinte al SUA. Potrivit presei străine, participarea la cina inaugurală a cabinetului Trump costă însă bani. Mulţi bani.

Astfel, potrivit publicaţiei Politico, din SUA, preluată de euractiv.ro, cei ce vor să aibă parte de o discuţie intimă (sau... caldă şi deschisă?) la cină cu potenţialii şefi de agenţii guvernamentale din SUA trebuie să scoată din buzunar între 100.000 şi 250.000 de dolari, în timp ce o cină cu vicepreşedintele ales Mike Pence este permisă celor care plătesc între 500.000 şi 1.000.000 de dolari - cu diferite niveluri de acces, în funcţie de suma donată - potrivit unor broşuri ale evenimentului de învestire, obţinute de Politico

Bonus, în intervalul acestor sume (500.000 - 1.000.000 de dolari), este promisă şi prezenţa preşedintelui ales, Donald Trump, potrivit broşurii citate de Politico

Preţul pentru fiecare dintre pachete poate fi accesat aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne