Deputat USR: "Viitorul României nu trebuie riscat pentru o gaşcă de hoţi"

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Cornel Brad)

"Tentativele PSD de a transforma un protest paşnic în acte de violenţă sunt josnice", acuză deputatul Uniunii Salvaţi România, Matei Adrian Dobrovie, într-o postare pe Facebook.

În postare ce survine la scurtă vreme după ce ministrul de Interne a acuzat presa şi opoziţia că a promovat protestele, Dobrovie susţine că declaraţiile lui Carmen Dan sunt doar "scuze penibile" care nu justifică lipsa unor măsuri menite să asigure securitatea protestatarilor paşnici şi îi acuză pe liderii PSD că, bazându-se pe o logică primitivă, au considerat că doar prin acte de violenţă pot distrage atenţia societăţii de la actele legislative adoptate în marţea neagră - 2017.

Scopul incidentelor de la protestul de ieri este delegitimarea protestelor şi descurajarea oamenilor să mai iasă în stradă, de frica unor posibile incidente violente, a acuzat Dobrovie, în opinia căruia PSD vrea să întoarcă România în anii 1990.

"Pentru PSD vocea protestatarilor paşnici, care doresc să trăiască într-o ţară în care statul de drept nu este distrus din pix, într-o noapte, trebuie redusă la tăcere prin violenţa ultraşilor. Liderii PSD nu înţeleg că viitorul României nu trebuie riscat pentru o gaşcă de hoţi, care nu acceptă faptul că trebuie să meargă la închisoare. Aceeaşi gaşcă de hoţi consideră că justiţia românească este un instrument de luptă şi între ei şi ”adversarii” din stradă."

Liderii PSD nu acceptă faptul că societatea românească nu poate fi mituită cu creşteri populiste de salarii şi pensii în schimbul decapitării sistemului de justiţie. Ceea ce refuză PSD să vadă este că prin protestele care au scos din case cel mai mare număr de oameni de la revoluţia din 1989 încoace, societatea a semnalat clar că nu este dispusă să tolereze distrugerea justiţiei, că nu mai este permeabilă la manipulări grosolane de tipul statul capturat de sorosişti, tehnocraţi, ruşi, americani sau UE.

Lupta pentru România, sub forma unor proteste paşnice şi prin acţiuni ale unei justiţii independente şi puternice, trebuie să continue", adaugă Dobrovie.

De asemenea, deputatul a criticat comparaţiile făcute între protestele din România şi Maidanul din Ucraina, considerând că acestea arată fie necunoaşterea situaţiei de la Kiev, fie tentative de manipulare marcă Antena 3, RTV, comentatori şi analişti puşi în slujba corupţilor din PSD sau ALDE.

"Protestelor din România le lipsesc câteva ”ingrediente” ale Maidanului: un regim politic dispus să solicite intervenţia violentă a forţelor de ordine, susţinerea din partea Rusiei, alternative externe la sprijinul oferit de UE", concluzionează deputatul.

Reamintim că circa 300.000 de oameni au ieşit, miercuri, în stradă, în Bucureşti şi numeroase alte oraşe ale ţării, în semn de revoltă faţă de adoptarea ordonanţei graţierii şi a ordonanţei prin care Codul Penal e mutilat în favoarea corupţilor. Protestul din faţa Guvernului a fost marcat de incidente, un grup de ultraşi atacându-i pe jandarmi, ceea ce le-a oferit acestora ocazia de a-i dispersa pe manifestanţi.