Deputaţii comunişti, nemulţumiţi de salariile tăiate şi lipsa maşinilor de serviciu

(photos.com)

După ce deputaţii fracţiunii Partidului Comuniştilor au fost lipsiţi de o parte din salariu pentru absenţele nemotivate de la şedinţele plenare ale Parlamentului, Biroul Permanent al Legislativului a luat decizia de a-i lipsi pe parlamentarii comunişti şi de maşinile de serviciu, deoarece aceştia absentează nemotivat de la şedinţele Legislativului. În opinia comunistului Eduard Muşuc, la mijloc este „un nou atac asupra opoziţiei.

„Este un atac la adresa opoziţiei, asupra PCRM, un atac ilegal, deoarece deputaţii comunişti nu participă doar la şedinţele plenare ale Parlamentului, în zilele de joi şi vineri. În schimb continuă să-şi exercite restul obligaţiilor care derivă din calitatea de deputat, inclusiv întâlnirile cu alegătorii”, a declarat Eduard Muşuc.

Deputatul PCRM, Sergiu Sîrbu, declară că de mai mult timp întâmpină probleme atunci când solicită automobilul său de serviciu. „Am auzit despre intenţia de a-i lipsi pe deputaţii comunişti de maşina de serviciu, deşi încă nu am văzut decizia”.

Sîrbu a menţionat că nici măcar luni, când este ziua lucrului în teritoriu, deputaţii PCRM nu vor putea folosi maşinile din garajul Legislativului. „Nici măcar Ghimpu, care în 2010 a lipsit deputaţii PCRM de maşinile Parlamentului, nu a interzis folosirea lor în deplasările în teritoriu”, s-a revoltat deputatul.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin s-a declarat nemulţumit, în cadrul unei emisiuni televizate, de faptul că deputaţii din fracţiunea PCRM nu îşi pot ridica salariile, deoarece nu participă la şedinţele Legislativului. Voronin a declarat că juriştii comunişti au atacat în instanţă decizia conducerii Parlamentului de a-i priva de lefuri.

Fracţiunea parlamentară a comuniştilor boicotează constant şedinţele plenare ale Parlamentului de la începutul sesiunii primăvară-vară. Deputaţii PCRM invocă faptul că activitatea actualei legislaturi este una nelegitimă, de uzurpare a puterii în stat. În pofida acestor declaraţii, deputaţii PCRM continuă să ridice salarii şi să folosească maşinile de serviciu.

Decizia de a-i lipsi de salarii pe deputaţii care lipsesc nemotivat de la şedinţele Parlamentului a fost aprobată la începutul lunii martie în a doua lectură. Potrivit normei adoptate, “absenţa deputatului fără motiv întemeiat, pe parcursul unei luni, la trei sau mai multe şedinţe în Plen ale Parlamentului sau ale comisiilor permanente din care face parte, se sancţionează cu pierderea a 50% din salariu şi alte îndemnizaţii pentru luna următoare. În caz de patru sau mai multe absenţe, parlamentarii vor fi lipsiţi de 75% din salariu şi indemnizaţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe