Deputaţii jurişti refuză interzicerea candidaturii infractorilor

Comisia condusă de celebrul pesedist Eugen Nicolicea a dat aviz negativ unui proiect de lege care le-ar fi interzis condamnaţilor penal să devină legiuitori.
Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de respingere iniţiativei legislative prin care PNL cerea ca persoanele care au suferit condamnări penale definitive să nu mai aibă dreptul de a candida la alegerile parlamentare.

Proiectul, depus de liberali în 2017, a fost respins anterior de Senat, relatează Agerpres.

"Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, condiţiile prevăzute la art. 37 din Constituţia României, republicată, pentru a fi alese şi persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive", prevede proiectul.

Proiectul va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

Referitor la politica politicienilor puterii cu privire la accesul penalilor la funcţii publice, reamintim că nu mai demult de octombrie anul trecut, aleşii puterii din Comisia Juridică a Senatului au decis de această dată că persoanele condamnate penal pot candida nici mai mult nici mai puţin decât la Preşedinţia ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne