Deputatul "Mitralieră", lăsat fără sprijinul PSD. Cine va urma la rând?

Cătălin Rădulescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi vocali social-democraţi, a fost lăsat fără sprijinul partidului care l-a consacrat.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Partidul Social - Democrat i-a retras, luni, sprijinul politic cunoscutului deputat Cătălin Rădulescu, cunoscut opiniei publice ca "deputatul Mitralieră." Informaţia a fost anunţată de liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, relatează digi24.ro.

Potrivit lui Liviu Dragnea, Comitetul Executiv al PSD a validat decizia organizaţiei judeţene PSD Argeş prin care i s-a retras sprijinul politic lui Rădulescu.

„Preşedintele organizaţiei PSD Argeş ne-a prezentat hotărârea adoptată în organizaţia Argeş de a se retrage sprijinul politic pentru domnul deputat Cătălin Rădulescu şi Biroul Permanent Naţional şi Comitetul Executiv au luat act şi au validat această hotărâre”, a precizat Dragnea.

Reamintim că în perioada congresului PSD, Rădulescu (altminteri autor al unor proiecte de lege pe placul PSD, precum numirea în cele mai înalte funcţii de conducere din sistemul judiciar de către Senat, în loc de Preşedintele României, modificarea termenului de prescriere a incompatibilităţii şi conflictul de interese etc.) s-a remarcat prin declaraţii contondente la adresa modului în care sunt organizate alegerile.

Rădulescu a fost printre cei care au criticat schimbarea - la dorinţa lui Dragnea - a regulilor de desfăşurare a funcţiilor de conducere în partid. Social-democratul îşi dorea o funcţie de vicepreşedinte la care n-a mai putut însă accede, căci Dragnea a convins CEx-ul să schimbe statutul PSD, după placul său.

La retragerea sprijinului lui Rădulescu este posibil să mai fi contribuit şi faptul că acesta a candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte PSD, deşi nu avea susţinerea organizaţiei judeţene. Mai mult, "Mitralieră" a candidat pe Regiunea Sud-Muntenia chiar împotriva liderului filialei sale, PSD Argeş, Şerban Valeca şi a lui Adrian Ţuţuianu de la Dâmboviţa.