Deputatul "Mitralieră", replică la criticile lui Tăriceanu privind "guvernarea impotentă": "Poate a avut o zi proastă"

Catalin Radulescu
Catalin Radulescu (Epoch Times România)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat miercuri, într-un interviu acordat RFI, că PSD-ul este pregătit pentru o eventuală „guvernare minoritară” în cazul în care ALDE ar părăsi alianţa. Cu acest prilej, Rădulescu a făcut referire şi la critica pe care Călin Popescu Tăriceanu a adus-o guvernării actuale, respectiv catalogarea acesteia drept "impotentă". Mai exact, social-democratul a opinat că poate Tăriceanu „a avut o zi proastă” de a făcut acea afirmaţie.

”Nu ştiu, mă gândesc că domnul Tăriceanu poate a avut o zi proastă. Altfel cum am putea interpreta.. de mai mulţi ani de zile face parte din coaliţia de guvernare şi guvernează împreună cu noi, atunci cum guvernează, într-un Guvern impotent său într-o guvernare impotentă? Deci eu cred că a avut o zi proastă, nu vreau să mă exprim altfel. Eu înţeleg că în politică uneori trebuie să ceri mai mult ca să obţii ceea ce doreşti. Însă un aliat într-o coaliţie în care este de mai mult timp, ştie foarte clar că în anumite situaţii de criză nu poate să ceară, ba mai mult, trebuie să fie împreună cu cel cu care a coalizat de la început în această guvernare”.

Rădulescu a adăugat că partidul din care face parte este pregătit pentru o guvernare minoritară: ”Am mai fost în situaţia asta şi altă dată. Sigur că noi putem fi şi în această situaţie pregătiţi pentru o guvernare. Nu ne dorim foarte tare, noi ne dorim în continuare ca să avem această guvernare cu ALDE, aşa cum am avut-o de la început (...). Suntem pregătiţi inclusiv pentru posibilitatea ca să intrăm într-o guvernare minoritară, cu o susţinere, eu ştiu, în Parlament, fără ALDE, dar sigur, aşa cum a spus şi premierul şi cum spun şi eu astăzi, nu ne dorim”.

În ce priveşte o posibilă ieşire a ALDE de la guvernare, deputatul a declarat: ”Noi am simţit că acum este vorba de o negociere mai puternică, mai ‘hard’ cum spun unii politicieni europeni, că ALDE a simţit momentul că ar putea să obţină ceea ce altă dată nu ar fi obţinut. Pentru că suntem politicieni vechi, am lăsat lucrurile astea să vedem cum decurg dar sigur că variantele sunt foarte puţine, adică putem la un moment dat, dacă ALDE chiar va face pasul ăsta, deşi nu cred şi nici nu ne dorim, dar hai să zicem că s-ar întâmpla acest lucru, sigur că singura variantă ar fi să rămânem la guvernare, într-o guvernare minoritară, adică numai noi, PSD-ul, susţinuţi de cine? Păi, putem fi susţinuţi de formaţiunile care sunt minorităţile din Parlamentul României sau UDMR sau unii şi alţii. Altă variantă nu avem”.

Reamintim că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat marţi, într-un interviu acordat Mediafax, că PSD-ul nu trebuie să se mulţumească "să termine târâş-grăpiş o guvernare".

"Ambiţia mea nu este asta. Pentru mine şi pentru colegii mei nu funcţiile în Guvern sunt importante. Nici pe mine preşedinte al Senatului, că am auzit că sunt critici care consideră că ALDE nu doreşte să iasă de la guvernare că eu am să îmi pierd funcţia de preşedinte al Senatului. Complet greşit. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Am auzit şi alte expresii de genul 'câinele nu pleacă de la măcelărie', vedeţi proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunţ pe foarte mulţi că colegii mei sunt vegetarieni", a adăugat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne