Deputatul PSD Constantin Adăscăliţei şi fiul său, trimişi în faţa instanţei

Deputatul Constantin Adăscăliţei
Deputatul Constantin Adăscăliţei (facebook.com)

Procurorii anticorupţie au dispus, marţi, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a deputatului PSD Constantin Adăscăliţei, administrator în fapt al mai multor societăţi comerciale, reiese dintr-un comunicat DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Constantin Adăscăliţei urmând să răspundă în faţa magistraţilor pentru acuzaţiile de folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată.

În acelaşi dosar este inculpat şi fiul deputatului PSD, acuzat, la rândul lui, de complicitate la infracţiunile comise de tatăl său.

Potrivit comunicatului citat, în perioada august – decembrie 2014, în contextul în care una dintre firmele controlate de Constantin Adăscăliţei făcea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai mulţi reprezentanţi ai beneficiarilor unor contracte de prestări servicii, pentru a negocia încheierea acestor acorduri cu o altă firmă administrată, în fapt, tot de inculpat.

"De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit şi facturarea şi achitarea, în numerar, atât către Constantin Adăscăliţei, cât şi către ceilalţi inculpaţi sau persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diverşi beneficiari le aveau faţă de firma în litigiu.

În perioada iulie – decembrie 2014, Constantin Adăscăliţei, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a folosit cu rea-credinţă bunurile şi creditul aceleiaşi firme aflată în litigiu, într-un scop contrar intereselor acesteia, urmărind, totodată, să favorizeze alte societăţi la care acesta avea interese direct sau indirect", susţin procurorii DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne